25.07.2015 | 10:51
България на ББ: Дете получава 455 лв., а гъска – 746 лв. годишно държавна пара
Драстичното разминаване е дело на „зелената мафия”, твърдят от неправителствена организация

По справка на Националния статистически институт през 2014г. в България са се родили 67 585 бебета. Средно на дете се пада по 455 лв., а за новородени еднократната помощ предвидена от държавата е 30 млн. лв., съобщават от Национална асоциация „Българско Черноморие”.

От неправителствената организация посочват, че на другия полюс в държавното субсидиране е червеногушата гъска, която зимува в България и се храни със засятата пшеница. Затова земеделците в страната са поискали 50 млн. лв. субсидии от фонд „Земеделие”. Това означава, че за изхранването на една червеногуша гъска са необходими 746 лв.

По данни на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители цялата схема може да „глътне” 220 млн. лв.
От „Българско Черноморие” питат министерството на земеделието и храните и министерството на околната среда и водите как една гъска, която тежи 1,5 кг изяжда 2,4 тона зърно за пребиваване в България от няколко месеца?

И сами отговарят: „Всички тези щуротии са дело на зелената мафия в България. Ако някой пита с каква цел, то отговорът е следния: много гъски – много пари за тяхното броене, много пари от програми за опазване на чевеногушите гъски, много пари наблюдение на червеногушите гъски, и привличане на мастити зърнопроизводители за каузата на зеления рекет”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране