26.03.2019 | 0:01
България оцеля в Косово
Николай Михайлов спаси „лъвовете“ от загуба в Прищина

България оцеля и не загуби при визитата на Косово в мач от квалификациите за Евро 2020. „Лъвовете“ на Петър Хубчев предимно се бранеха и само късметът ги спаси от разгромна загуба. В Прищина точен беше Васил Божиков (39), който се разписа от статично положение. Реално българите оцеляха в първото си гостуване благодарение на сърцатата си игра в защита и вратаря Николай Михайлов, който отрази редиа голови положения.

Домакините започнаха вихрено и атакуваха още от първата минута вратата на Николай Михайлов. Вратарят на Левски имаше изключително много работа, като само през първото полувреме спаси три чисти гола. Веднъж Антон Недялков пък беше последен стълб и изчисти топката в корнер малко преди тя да опъне мрежата. И противно на очакванията „лъвовете“ откриха, след като Тодор Неделев центрира от корнер и Васил Божиков засече с глава по диагонала. Попадението леко притесни косоварите, а в началото на второто полувреме Кристиан Малинов можеше да удвои, а преди топката да влезе във вратата защитник на домакините изчисти. Малко след това Албер Женели препарира Михайлов с коварен удар от 25 м. В края същият футболист  можеше да вкара нов гол, но Михайлов парира удара му.

Така България стартира с две равенства в квалификациите, като в Прищина момчетата на Петър Хубчев извадиха късмет, че не загубиха. Косово пък вече 532 дни е без загуба.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране