09.06.2019 | 19:44
България със сензационна победа над Франция
Волейболните ни национали постигнаха голям обрат

Националният отбор на България по волейбол записа сензационен втори успех в Лигата на нациите. Момчетата на Силвано Пранди победиха Франция с 3:2 гейма (18:25, 23:25, 25:21, 25:23, 15:11) в среща от група „5“ в Нингбо (Китай) след голяма драма и велик обрат.

Така „лъвовете“ нанесоха първо поражение на състезателите на Лоран Тили, които имаха пет поредни победи.

Селекционерите на двата тима заложиха на следните стартови състави:
България: Розалин Пенчев, Николай Пенчев, Красимир Георгиев, Николай Учиков, Алекс Грозданов, Георги Братоев, Петър Каракашев (либеро).

Франция: Кевин Тили, Тимоте Карле, Никола Льо Гоф, Стефан Бойер, Дарил Бултор, Рафаел Коре, Женя Гребенников (либеро).

Първата част премина изцяло под диктовката на французите, повеждайки с убедителна преднина. Вторият гейм бе доста по-оспорван – родните национали демонстрираха по-стабилна игра, но в ключовите моменти опонентите измъкнаха успеха.

В следващите две части блокадата и посрещането на „лъвовете“ се подобриха. Родните волейболисти поддържаха темпото и успяха да изравнят резултата, не позволявайки на съперника да ги преодолее. Така двубоят влезе в тайбрек. Там момчетата на Силвано Пранди започнаха с добра преднина, която съумяха да задържат до края, за да се стигне до крайното 15:11 и 3:2.

Българският отбор заема 11-о място в общото класиране с 5 точки (2 победи, 4 загуби), Франция е на втората позиция с 16 точки (5 успеха, 1 поражение).

Топреализатор за победата бе Розалин Пенчев с 18 точки (3 блокади), Николай Пенчев и Светослав Гоцев добавиха по 12 точки (4 блокади) (1 блокада). За „петлите“ Жан Патри приключи с 13 точки, Кевин Тили се отчете с 12 точки (2 блокади).

В следващата седмица „трикольорите“ домакинстват на Япония, Италия и Австралия във Варна. Срещите от група 10 са от 14 до 16 юни в Двореца на културата и спорта. Французите пък приемат мачовете от група 12 – с отборите на САЩ, Аржентина и Германия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране