04.06.2015 | 14:28
Българка роди от 16-годишния си племенник
Младежът от Оряхово, че заживял на семейни начала с непълнолетната си леля, осъдиха го

В Оряхово съдиха младеж, че заживял на семейни начала с непълнолетната си леля, която му родила дете.

Семейната драма се разиграла през за времето от 25 септември миналата година до 19 февруари тази година в козлодуйското село Бутан. Тогава М.Н. като пълнолетно лице, без да е сключило брак, е заживял на съпружески начала с леля си Мариела Маринова, която още не била навършила 16 годишна възраст.

Семейната сага се оказва изключително покъртителна и заплетена. Като предистория ще кажем, че младежът е внук на Марин Иванов, а Мариела е негова дъщеря от съвместното му съжителство с Петя Гергова в домът му в Габрово. Малката Мариела обаче била родена в Оряхово, а в момента е ученичка в 9-ти клас в ПГ по Селско стопанство „Христо Ботев” в село Бутан.

Наподобяващата сапунен сериал история започва през 2006-2007 г., когато Иванов злоупотребявал с алкохол и нанасял побой над дъщеря си и Петя. На 21 октомври 2013 г. Петя подала искова молба в районния съд в Габрово за постановяване марки за защита, които уважили искането й. Маринов е бил отстранен от семейното жилище за срок от 18 месеца и му е било забранено да приближава на по-малко от 200 метра от Гергова и дъщеря й, независимо от местонахождението им.

През 2013г. внукът на Иванов се запознал с Мариела Маринова и от 25 септември миналата година заживели заедно. Роднинските връзки стават още по-объркани, когато момичето забременяло и на 6 март родила момче Светлозар Мартинов, който бил припознат от баща му М.Н.

При разследването младежът се признал за виновен и отказал да дава обяснения по обвинението, като посочил, че желае да сключи граждански брак с Мариела Маринова. За това престъпление наказателния кодекс предвижда наказание „Лишаване от свобода до 2 години” или с „Пробация”, но понеже младежът бил с чисто съдебно минало му се разминало само с порицание от магистратите.

Така на 25 март младежът и непълнолетната му леля, която вече била навършила 16 години, се оженили, сключвайки граждански брак.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране