30.12.2019 | 23:59
Българката Живка от Чирпан прала парите на италианската мафия
Съседи описват Живка Димитрова като изключително скромен човек

Името на 38-годишната българка Живка Димитрова се появи в списъка с 334-има членове и сътрудници на калабрийската мафия Ндрангета. Според карабинерите операцията е вторият най-голям удар срещу италианската мафия до момента. Тя на практика обезглавява клановете Манкузо и Лимбади, действащи в калабрийската провинция Вибо Валентия.

Първоначално медиите на Апенините обявиха, че част от мафиотите са арестувани в България, Германия и Швейцария. Впоследствие се изясни, че у нас акция не е провеждана. За сметка на това се изясни, че е арестувана българката Живка Танева Димитрова, родена на 30 март 1981 г. Италианските власти не уточниха от кой град е Живка. Проверка показа, че Димитрова е родом от Чирпан.

Съседи описват младата жена като изключително скромен човек. По думите им Живка до момента не се е забърквала в нищо нередно у нас и са изненадани, че бедно момиче като нея е стигнало до мафията.

По думите ѝ Димитрова дълго време живее при майка си в Гълъбово, след като родителите ѝ се развеждат. След нейната смърт се връща обратно при баща си в Чирпан, а после заминава на работа в Италия, където отваря кафе-бар. Според криминалисти е много вероятно заведението да е чисто фиктивно, а Живка – сложена за собственик от местните мафиоти. Целта е да се отчитат обороти, с които да се препират изкараните от престъпна дейност пари на Ндрангета.

2 коментара

  1. Анонимен каза:

    А, не бе! Те италианците арестуват за добро утро. То видите ли момата невинна.

  2. Анонимен каза:

    как и от къде точно знаете че е прала пари, да не би вие да се давали пари за пране на нея. Освен че България я е поставила в лощо положение и принудила да да напусне, какво друго е направила за всички не свързани са партията хора и нямащи връзки?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране