09.06.2019 | 13:45
Българската любовница на известен британски режисьор преби и ограби вдовицата му
48-годишната Гергана Георгиева нахлула с взлом и маскирана в апартамента на Джералдин Уинър

Жена, която твърди, че е била във връзка с известния британски филмов режисьор Майкъл Уинър, се яви в съда, обвинена в нападение и ограбване на вдовицата му с над 150 000 паунда бижута, творби на изкуството и пари, пише Метро.

48-годишната лична треньорка Гергана Георгиева (изписано е Gurgana Geuorgoieva) е обвинена в маскиране, включително с перука, по време на нападението с взлом на апартамента на Джералдин Уинър на 9 октомври. Вдовицата била бита с метален стълб, удряна с чайник и вързана по време на обира. След престъплението полицията предложи награда от 10 000 паунда за информация, посочвайки, че откраднатите артикули включват диамантена висулка с форма на сърце, пари в брой, включително евро, и картина на базиликата „Свети Марк“ във Венеция от художника Франц Ричард Унтербергер. Съдът на Уестминстърския магистрати изслуша в събота, че всички откраднати предмети, освен един, вече са възстановени.

Българо-британската Георгиева, която твърди, че е била във взаимоотношения с г-н Уинър между 1999 и 2002 г., е арестувана в четвъртък и е обвинена в петък, съобщава Скотланд Ярд. Според обвинението Георгиева, която живее в апартамент в Ръсел роуд, Холанд Парк, западен Лондон, е откраднала ценни вещи на обща стойност 150 000 паунда. Тя не е присъствала на краткото изслушване, по време на което прокурорът Манджит Махал очерта делото срещу нея. Окръжният съдия Маргот Колман я задържа в ареста и й каза, че тя ще се яви на 5 юли в съда.

Майкъл Уинър, който направи повече от 30 филма, включително и сериала блокбъстър Death Wish, почина на 77 години в дома си в Кенсингтън през януари 2013 г., след като дълго страда от чернодробно заболяване. След смъртта на Уинър, съпругата му, бивша танцьорка, с която се е оженил през 2011 г., казва в изявление: „Майкъл беше прекрасен човек, блестящ, забавен и щедър. От живота ми излезе светлина. ”По време на кариерата си режисьорът преоткрива себе си като критик на ресторанти, а появата му в реклама за автомобилна застраховка направи изключително популярна фразата: „Успокой се скъпа, това е реклама “. Той също така основава и финансира полицейския мемориален тръст след убийството на депутатката Ивот Флечър пред либийското посолство в Лондон през 1984 година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране