10.03.2015 | 19:02
Български олигарх – строго пазена тайна
Сръбският "Блиц" коментира решението на Висшия съд в Белград да предаде на България банкера Цветан Василев

Под заглавие “Български олигарх – строго пазена тайна” белградският вестник “Блиц” пише днес за решението на Висшия съд в Белград да предаде на България банкера Цветан Василев, отложено заради обжалването пред Апелативния съд.

Говорителката на Висшия съд Таня Коленшич посочва пред изданието, че екстрадирането на Василев е одобрено: “В процедурата за Цветан Василев съдебният съвет на Висшия съд взе решение, че са изпълнени всички условия за екстрадирането му. Василев обаче веднага внесе жалба до Апелативния съд, който сега трябва да вземе решение, окончателно решение още не е взето”.

Ако Апелативният съд потвърди решението, то ще влезе в сила и ще бъде изпратено до министъра на правосъдието Никола Селакович за подпис. След решението на министъра, западната ни съседка веднага ще започне процедурата по екстрадиране, която продължава най-много седем дни. Сръбското издание съобщава, че България ще бъде информирана за екстрадирането и ще бъде подготвен специален транспорт. По всяка вероятност това ще стане с чартърен полет, чието време на излитане се пази до последния момент в най-строга тайна заради заплахата за сигурността на Василев, отбелязва “Блиц”, цитиран от БНР.

Говорителката на Апелативния съд Миряна Пилич обяснява пред изданието, че в момента съдът разглежда делото и процедурата е защитена като най-строго секретна. Докато тя продължава, Цветан Василев не е в ареста, а е на свобода с отнет паспорт и наложената му е мярка подписка. “Блиц” отбелязва, че Василев е един от малкото чуждестранни граждани, който е арестуван със заповед на Интерпол, но не се намира в екстрадиционния арест.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране