19.11.2020 | 1:02
Българските нули направиха 0:0 с Ейре
Единствената ни друга точка бе отново срещу този съперник, а "лъвовете" не записаха нито една победа в тази кампания

Националният отбор на България очаквано изпадна в третото по сила ниво (С) на Лигата на нациите, след като „трикольорите” направиха нулево равенство във ветровития Дъблин срещу Ирландия. Единствената ни друга точка бе отново срещу този съперник, а „лъвовете“ не записаха нито една победа в тази кампания.

Нашият национален отбор стартира солидно срещата в Дъблин и имахме шанс да открием резултата след само 62 секунди. Сисиньо бе изведен вляво и намери Галин Иванов, който шутира, но топката се отби в гърба на Хорган.

Ирландците за малко да открият резултата, след като Ронссн Къртис открадна вдясно на наказателното поле на България и центрира към Джеймс Колинс, чийто удар обаче бе отклонен от Кристиян Малинов. На далечната греда пък Джеймс Колинс се опита да стигне топката, но вместо това се удари в страничния стълб на Луков.

След 35 минути игра Кристиян Димитров хубаво насочи топката след центриране от корнер, но топката отиде над напречната греда на Рандолф. Минута по-късно Роби Брейди центрира от свободен удар, а целият куп от играчи в полето ни никой не игра с топката, която тупна, но Луков внимаваше и боксира встрани.

Втората част стартира с положения за домакините. В 54-ата минута Ирландия стигна до най-опасната си ситуация. О’Шей центрира отдясно за Колинс, който изпревари Кристиян Димитров и стреля от движение с десния си крак, но за наше щастие тя не намери вратата на българите.

В 68-ата минута Роби Брейди пое вдясно в нашата половина и влезе навътре, след което отправи топовен изстрел с левия крак. Луков застина пред голлинията си, а топката се отби в напречната му греда.

Късметът ни спаси в 80-ата минута, когато Колинс и Найт не успяха да засекат центриране от Хърихейн, след като Кристиян Димитров не изчисти топката и в крайна сметка тя отиде в корнер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране