30.01.2019 | 17:38
Банов: От 4 г. ме рекетират с този запис, оставка съм готов да подам на мига
Аз съм български режисьор, винаги съм поемал своите отговорности

Няма опростени пари, има заведена искова молба в министерството, текат съдебни дела, няма спестени пари на никой. Това заяви пред журналисти в Министерски съвет министърът на културата Боил Банов, замесен в афера за неизплатени неустойки за 700 000 лв. от депутатката от БСП Елена Йончева.

Оставка казах и на премиера – нямах кога да я разпиша, готов съм да я подам мигновено, но без вина. Аз съм български режисьор, винаги съм поемал своите отговорности“, заяви Банов.

Той добави, че ще се консултира с адвокати и „който може, ще го съдя“.

Според министъра на културата от четири години го рекетирали с този запис. „Автор на записа е бившият министър на МК Ангел Ангелов“, заяви министърът на културата и упомена, че именно той е извършвал рекета. Ангелов е бивш служител на Министерството на кулутрата, сега в образованието, изнудвал министъра.

„Рекетират ме със записи от четири години. Лицето се казва Ангел Ангелов, директор на дирекция по това време в министерството, но уволнен от министър Вежди Рашидов за поредица гафове“, каза Банов.

Той разпространи копие на информация за исковата молба до Софийския градски съд, в която Министерството на културата търси над 753 000 лева за забава на ремонта с 36 дни. Исковата молба е с изходящ номер 11-00-20 от 17 януари 2017 година.

Банов намекна, че записът може да е монтаж. Десетки оперативки сме провели за ларгото, на тях съм псувал, викал, бранил държавния интерес по всякакъв начин. Още много записи могат да се сглобят.

Той показа разписана от него искова молба, с която преди години е завел дело срещу консорциума за 745 хил. лв. „Това са проектаджии“, заяви Банов.

Срещу Ангелов има и други жалби за шантаж. Той работел с бившия чиновник от икономическото министерство Иво Костов. Според „24 часа“ се твърди, че са близки до подсъдим бизнесмен.  „Този опит за гавра не го приемам, противопоставям се напълно. Ларгото беше 2015-2016, този запис е сформиран от тези периоди. Не мога да кажа защо сега го пускат, идват избори, телевизия правят. Явно целта е да омаскарят всичко и всички“, каза Банов.

„Извинете че бях емоционален, не съм разстроен, просто съм ядосан“, завърши той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране