07.11.2020 | 23:53
Бареков натопи „Да, България“ в скандала „ХелпКарма“
От партията обаче категорично опровергаха твърдението на Бареков и го обвиниха в системна лъжа

Бившият евродепутат Николай Бареков натопи „Да, България“ на Христо Иванов в скандала с фондация „ХелпКарма“ и обяви създателя й Константин Кръстев за основен спонсор на политическата формация. Според журналиста той дори бил предвиден в листите на Демократична България за предстоящите парламентарни избори. От партията обаче категорично опровергаха твърдението на Бареков и го обвиниха в системна лъжа, след като наскоро заподозрял, че самият Христо Иванов е болен от коронавируса, а криел това.

Според „разкритията“ на Бареков, Кръстев е племенник на видния професор от Белодробната болница Коста Костов, който „също е псевдодесен протестър и член/симпатизант на “ДА, България”.

„Проф. К. Костов е организирал и оглавил фиктивния Медицински съвет към “ХелпКарма”, който ужким контролирал като параван правомерното харчене на дарените милиони от хиляди български дарители“, обяви още бившият политик след като е гледал разследването на Btv.

Вицето на Христо Иванов обаче не му остана длъжен и заяви, че това е поредна откровена лъжа. Ивайло Мирчев написа в опровержение следното:

„Бареков пак е активиран. След като се опита да посети офиса на Да, България, за да разследва нещо си, след като разпространяваше фалшиви внушения за това, че Христо Иванов сигурно е заразен с Ковид и крие това, сега е написал, че печално известният собственик на ХелпКарма е наш член и щял да бъде в листите ни. Това е поредната клевета“.

5 коментара

  1. Давидков каза:

    Дай България са измамници, спекуланти и крадци. Нека повече хора разберат истината за тях.

  2. Ники каза:

    ДеБъ сами са си се натопили влизайки в тая схема

  3. Росен каза:

    Номерата и схемите на Демократична България край нямат!

  4. Златко каза:

    Пак ли хората на Иво Прокопиев от „Демократична България“ са замесени в скандал с пари?!?

  5. мишо каза:

    хич няма да се изненадам бареков в случая да е прав
    оплели са се яко

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране