23.01.2015 | 8:18
Барикадиралият се в Горна баня падна от покрива
Лудият ударил главата в стената на една от къщите

35-годишният мъж, който се барикадира в дома си в столичния квартал Горна баня и стреля по съседите си, падна от покрива на къщата и беше изнесен на носилка. Полицията се изтегли от ул. „Борислав Огойски“ в столичния квартал, след като психично болният мъж тази сутрин в опита си да премине от една сграда на друга, падна върху опънатото платнище на пожарникарите, съобщи БНР.

Преди това да се случи обаче мъжът си ударил главата в стената на една от къщите. Раната обаче не е тежка и той е откаран в болница.  Драмата започна снощи около 19.30 часа, след като 35-годишният мъж се е скарал със свои съседи. Скандалът е прераснал в сериозен инцидент, след като мъжът е взел газов пистолет, преправен да стреля със сачми, и открил стрелба по къщата на съседите си.

Малко по-късно негова съседка подава сигнал в СДВР и на място пристига патрулка. Вместо да разговаря с полицаите обаче, мъжът започва да стреля по тях и по улични кучета. Единият от служителите на реда е леко одраскан от сачма, откаран в болница, но веднага освободен.

Малко по-късно на мястото са пристигнали и специални части на СДВР. Преговорите с мъжа обаче продължиха цяла нощ.  Тази сутрин – малко след 6.30 ч., заместник-директорът на Столичната полиция Радослав Сотиров разказа по БНР:

“Мога да кажа, че имаше оръжие, което произвеждаше изстрели както към нас самите, така и по съседните сгради. При огледа ще се установи вида, калибъра, марката, вид на боеприпаса и т.н. Имаше и един меч. Още снощи около 22 часа на улицата е спрян и токът. Целта е била да се попречи на видимостта му към хората на улицата. Около 4 часа сутринта мъжът се качил на къщата и започнал да развява българския трибагреник и да крещи, че е опълченец.”  Драмата е приключила около 6 часа сутринта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране