18.03.2021 | 20:41
Басейнът на Марешки до „кокошарника“ в Морската градина на Варна е незаконен
Общината е отказала да издаде разрешение

Басейнът, който изгражда лидерът на „Воля“ Веселин Марешки в Морската градина във Варна, е незаконен. Това обяви общинският съветник Стела Николова от „Демократична България“. Тя е изискала и получила информация по казуса от община Варна по Закона за достъп до обществена информация.

„Няма данни за издадено разрешение от главния архитект на община Варна за строеж за басейна в имота“, посочват от общината. Местната власт уточнява, че на 14 октомври миналата година е поискано разрешение за изграждане на басейн в този обект от фирма „Марешки недвижими имоти“, която се води собственост на майката на аптечния и петролен бос. Общината обаче е отказала такова.

Местните медии излизат с периодични информации, че в имота се строи, като до началото на март там вече са изградени три жилищни етажа, барбекю, басейн, алеи и помощна постройка с 218 кв.м застроена площ. По принцип строежи в Морската градина са забранени от 2012 година.

Последно на 11 февруари тази година Марешки коментира казуса след пуснато от лидера на „Демократична България“ Христо Иванов видео от строежа. Тогава, за пореден път, Марешки определи строежа като кокошарник. И посочи, че е направил само „ремонт“ на съществуваща сграда от 80 кв.м.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране