17.10.2019 | 16:10
Батков: Идеята беше постигната – оставка на Михайлов и промяна в БФС
Не бива да го анатемосваме, каза бившият бос на Левски

Трябва ли да бъде приета оставката на Борислав Михайлов като председател на БФС и каква е равносметката след расисткия скандал по време на мача България – Англия. По тези горещи теми говори в сутрешния блок на БНТ беше адвокат Тодор Батков, бивш собственик на Левски.

“Аз съм убеден, че въпросът с оставката на Борислав Михайлов трябва да бъде решен на конгрес. Основното е да се отчете период от време, преди всичко и най-вече да се избере президент. Формално устава не го познавам, но не мисля, че който и да е от заместниците има мандата, доверието, да управлява БФС до края на пълния мандат, до 2022 г. Мисля, че е нормално и логично оставката да бъде приета от Изпълкома и веднага да се пристъпи към свикване на конгрес, това е според мен.”

Според Батков, по-неприятният резултат от расисткия скандал на мача е голямото дискредитиране, което като нация, като народ, като граждани изживяхме и продължаваме да изживяваме.

“Действително, като че ли обаче, основната идея беше да бъде постигната така желаната от някои големи клубове промяна в БФС”, допълни Батков.

“Мисля, че промяната ще бъде за добро, но не бива да анатемосваме Боби Михайлов. Той пое БФС в един много тежък момент, след скандала с ръководството начело с Иван Славков и наложеното му наказание. Някой трябва да се хване и да приложи закона за футболното хулиганство. Аз не съм чул някой да го приложи”, смята той.

“Законът предвижда една облекчена процедура, при доказано противоправно поведение в рамките на стадиона, изразяващо се в използване на пиротехнически средства, прояви на расизъм, просто се забранява посещението на футболни мачове, точка.”

Тодор Батков коментира и участието на футболни агитки в политически събития и кой има интерес от тази форма на манипулация.

“Феновете са обединени от факта, че обичат Левски. Нека това да е водещото, а не флагът да е начин на препитание. Всички, които имат нужда от шумна подкрепа, от скандали, от отклоняване на общественото внимание, имат нужда от това. Всичко започна във връзка с тежки престъпления, спомням си случая с Катуница… Стигна се до там организирани мощни групи, със или без знаците на любимия клуб да участват в политически събития, митинги, протести, контрапротести, това вече е недопустимо”, заяви Батков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране