15.03.2015 | 15:07
Бебе почина в Разградско ден след изписването си
Детенцето е било на 5 месеца

Петмесечно бебе почина ден след като бе изписано от разградската болница, предаде Дарик.

Тази сутрин е подаден сигнал за смъртта на малката Сезен. Родителите нямали намерение да сезират полиция, но тъй като личният лекар в селото, в което живеят – Голям Поровец, починал преди няколко седмици, заместникът му отказал да издаде смъртен акт без документите за лечение в разградската болница или полицейски протокол.

Сезен е била седмото дете в семейството на Метин и Хафизе Мехмед. Фамилията живеела бедно, но двамата се грижели за децата си. Мъжът работел в кравеферма в съседното село Лудогорци, заплатата и детските били доходите им. Най-малкото им дете постъпило в МБАЛ “Св. Иван Рилски” на 9 март, било изписано на 13 март, смъртта настъпила в 7,30 ч. днес.

Тялото е откарано за аутопсия в разградската болница. По случая се води досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Това не е първата детска смърт, настъпила след преглед в разградската болница.

В края на миналата година пред Спешното отделение почина осемгодишно момче от село Иван Шишманово, след като медиците го пренасочили за лечение във варненска клиника, обяснявайки, че в лечебното заведение няма детски хирург. Няколко седмици по-късно здравният министър д-р Петър Москов пристигна на инспекция в разградската болница и поиска оставката на тогавашният директор д-р Гечо Жеков, коментирайки, че причина за инцидента е липса на организационен потенциал и бездушие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране