08.06.2015 | 0:07
Бенатова отказа пари от братя Диневи
Карбовски обаче прибрал 7500 лв.

Миролюба Бенатова и Мартин Карбовски си поделиха голямата награда от 15 000 лева на ежегодната надпревара за телевизионна журналистика в курорта Свети Влас, учредена от олигарсите братя Диневи.

Според регламента 5-членно жури, избрано сред учредителите, председателствано от проф. Ивайло Знеполски, и членове Стефан Димитров, Копринка Червенкова, Любен Дилов-син и Павел Васев определиха победителите от номинираните над 20 тв предавания, излъчени в последната година. Голямата награда бе поделена между рубриката с репортажи „Миролюба Бенатова представя“ и „Отечествен фронт“ на Карбовски.

Своя дял от наградата – 7500 лева, Миролюба Бенатова обяви, че дарява на майки с болни деца. „Смятам, че журналистите не бива да получават пари от крупни бизнесмени“, каза тя. Карбовски обаче няма намерение да се откаже от сумата.

Наградата за „Млад журналист“ и чек за 5000 лева грабнаха репортерите на „Господари на ефира“ за отзвука, който предизвикват техните разследвания. На церемонията край басейна на „Марина Диневи“ присъстваха всички учредители на наградата, сред които Иван Гарелов, доайенът Петко Бочаров, председателят на СЕМ Георги Лозанов, както и повечето от номинираните журналисти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране