24.03.2016 | 0:01
Билетчето в София става 1,50 лв.
Владайци ще имат автобус до София през 10 минути

Билетът за градския транспорт в София става 1,50 лв., но няма да има промяна в цената на картите за пътуване, съобщи Дарик радио.

Въпреки че все още няма потвърждение от Столична община, пред “Дарик” зам.-кметът по транспорт Любомир Христов заяви, че до края на месеца от Центъра за градска мобилност ще представят своите предложения за превозните документи.

За повишение на цената на билетчето в столичния градски транспорт се заговори още след края на миналогодишните местни избори. Макар че от Столична община все още не дават конкретен отговор предвижда ли се наистина такова увеличение – най-вероятно пътният документ ще поскъпне с 50 стотинки.

Ресорният зам.-кмет Любомир Христов уклончиво коментира, че до седмица Центърът за градска мобилност ще представи своите предложения.

„Нашата цел е да се гарантира на хората, които ежедневно използват градския транспорт, да имат възможно най-ниски цени. Стремежът ни е насочен към използване на различни видове карти, които са с по-дълъг период от време” – коментира той  предстоящите промени.

От Столична община също съобщиха за “Дарик”, че в пиковите часове автобусите №59 от Владая ще се движат на 10 минути. Освен това се предвижда линията да минава и през жп гара Владая.

В началото на март жителите на с. Владая останаха без маршрутно такси, което свързваше населеното място с централната част на столицата. Единственият градски транспорт, на който могат да разчитат местните, е автобус 59. Линията обслужва и съседното село Мърчаево, а жителите недоволстват заради нередовното разписание на автобуса.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране