06.06.2020 | 12:54
Бивш депутат даде Мутафчийски на съд
Страхил Ангелов иска началникът на НОЩ да се разследва за всяване на паника заради думите му "Очаквам да измрат много хора, яко да измрат. Ще видите защо"

Бившият депутат от БСП Страхил Ангелов даде началника на Националния оперативен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски на съд. Оказва се, че сигналът му до прокуратурата е бил препратен за разглеждане от Военното окръжие в София, където ще се преценява има ли повод шефът на ВМА да се разследва за всяване на паника, както Ангелов твърди.

Става въпрос за финала на интервюто, взето от генерала за предаването „Алтернативата“ по кабеларката TV1, в което той казва, че очакванията му са били „хора яко да измрат“. Думите на проф. Мутафчийски обаче се оказаха извадени от контекст, както се разбра от немонтираната версия на разговора му с Миролюба Бенатова.

От документите, които екс червеният депутат публикува, става ясно, че сезирането на Софийската районна прокуратура е станало през месец май, а наблюдаващият прокурор не го е оставил без уважение. Магистратът Ивайло Петров е изпратил сигнала до Военно-окръжната прокуратура в София на 26 май.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране