08.04.2021 | 14:01
Бивш депутат призова Караянчева да напусне парламента
Ще последва ли примера на Борисов, който няма да е депутат?

Журналистът и бивш депутат Димитър Байрактаров призова днес ексшефа на Народното събрание Цвета Караянчева да се оттегли от парламента.

„След като днес Бойко Борисов се отказа от депутатско място в 45-то Народно събрание и заяви, че не желае депутатска заплата, аз се запитах – ще последва ли Караянчева примера на Борисов и да се откаже да бъде депутат?“, пита се той.

„Вероятно съм истински наивник да допускам такива еретични мисли да преминават през главата ми, но не мога да си представя как точно Караянчева ще изпълнява онази част от клетвата, в която се казва, че във всичките си действия ще се ръководи от интересите на народа“, коментира още Байрактаров.

Той признава, че като човек от медиите не може да преглътне забраната за журналисти да влизат в сградата на Народното събрание, наложена лично от Караянчева.

„Вероятно тя вече е забравила и онази реплика, с която призоваваше хората да ходят пеша, ама тя, ръководейки се от интересите на народа, не слизаше от колата на НСО, чиито разходи и поддръжка плаща именно народът“, припомня още Байрактаров.

„Не мога да преглътна и да забравя за смъртта на 25-годишния Даниел Тасев, който намери смъртта си именно в сградата на Народното събрание, за чиято охрана персонална отговорност носи именно Караянчева. Мога да продължа да пиша още много, но написаното за Караянчева винаги ще е недостатъчно – но днес я призовавам да последва примера на Бойко Борисов и да се откаже да бъде депутат“, завършва той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране