06.06.2020 | 12:46
Бивш областен управител: Предлагаха се по 5000 евро на общински съветници за Алепу
По думите на Тодор Гребенаров са идвали емисари, които са предлагали тази голяма сума.

Предлагаха се по 5 хиляди евро на общински съветници през 2007-2008 г., за да гласуват община Созопол да продаде земята край Алепу. Това твърди Константин Гребенаров, който е бивш областен управител на Бургас oт ГЕРБ.

По думите му са идвали емисари, които са предлагали тази голяма сума.

Върховната административна прокуратура започна проверка изграждан ли е ваканционен комплекс при укрепването на свлачището при Алепу. През 2005 г. община Созопол се включва в дружество „Алепу вилидж“, като апортира в капитала му 29 декара „изоставени ниви“ на брега на морето.

Земите са оценени по 42 лв. за квадратен метър. След три години общината продава участието си в дружеството на останалите акционери за малко над 2 млн. лв., а нивите стават урбанизирана територия.

Първоначално намеренията бях много добри, общината участва със земя, на която ще се построи туристически комплекс, който общината ще има част и ще печели средства, обясни Гребенаров пред бТВ.

Строежът започна миналата зима. След обществено недоволство, премиерът разпореди проверка. Установено беше, че като укрепва свлачището, инвеститорът изгражда и ваканционно селище и машините спряха, но за кратко.

Нови проверки не откриха нарушение. Стана ясно, че вече се строи на два етапа: първо се укрепва брега, после ще се изгражда комплекса.

Преди ден премиерът Бойко Борисов коментира, че четириетажната постройка на плажа Алепу, която засега строителният контрол вижда като подло.

1 коментар

  1. Архитект Стойлов каза:

    Като човек с 20 г. стаж гарантирам ,че това не е никакъв хотел ,а точно опорна стена .
    Няма какво да ви тревожи, просто времето ще ви го покаже.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране