30.03.2015 | 13:40
Бившата шефка в Btv Люба Ризова става част от екипа на „Господари на ефира“
Тя ще консултира предаването за разследванията

От днес към екипа на „Господари на ефира“ се присъединява бившата шефка на новините в Би Ти Ви Люба Ризова. Тя ще консултира екипа на шоуто за разследванията, които превърнаха „Господарите“ в институция, съобщиха от предаването.

„В началото на годината от Джуди Халваджиян получих предложение, на което не можех да откажа – да се присъединя към екипа на предаването им „Господари на ефира“. Винаги съм харесвала това предаване, но още повече го харесах, като се запознах с екипа. Млади и ентусиазирани хора, които са отдадени на каузата да разрешават проблеми, да възстановят справедливост, да покажат със средствата на иронията и хумора абсурдното и гротескното в живота ни. Ще се радвам, със знанията и опита си да допринеса „Господарите“ да продължават да се утвърждават като институцията, в която вече са се превърнали.“ – сподели за бъдещата си работа Люба Ризова.

Продуцентът Джуди Халваджиян също изрази удовлетворението си от присъединяването на Ризова към екипа: „За мен е чест да работя с такъв доказан през годините професионалист като Люба Ризова. Смятам, че нейните качества и опит ще допринесат много за утвърждаването и развитието на разследванията и репортажите на „Господари на ефира“.“

През 2000 година Люба Ризова печели конкурса за директор “Новини и актуални предавания” на Би Ти Ви обявен от току-що получилата национален тв лиценз Нюз Корпорейшън на медийния магнат Рупърт Мърдок. Автор е на няколко документални филма. Люба Ризова е завършила журналистика в СУ „Климент Охридски“.

Има специализации по телевизионна журналистика в Щатите и е член на Американската асоциация на радио телевизионните новинарски директори. Работила е като водещ “Новини”, репортер, редактор, заместник директор и директор “Новини” в Нова телевизия, както и като репортер и редактор в БНР. Член е на Управителния съвет на Програма „Достъп до информация“ (ПДИ), която работи за прилагането на законите за свобода на информацията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране