23.02.2015 | 21:23
Бившият съпруг на Мая се издъни на изпит за шеф-митничар
Конкурсът за началник на Гюешево провален, и другите кандидати не успяха

Бившият съпруг на Мая Манолова -Милен, се провали на изпит за шеф на митницата на Гюешево. Пунктът на българо-македонската граница остава без началник, след като и останалите двама кандидати – Николай Страшимиров и Любомир Димитров не са успели да прескочат първото ниво на конкурса, съобщи „Вяра“. Конкурсът е приключил без победител, тъй като нито един от участниците не е покрил минимума на изискванията на практическия изпит“, обявиха официално от митниците.

По-рано от класацията отпаднаха двама – Йордан Лазаров, който бе ликвидатор на водното дружество ВиК в Кюстендил, подал оставка преди година. Вторият мераклия е Татяна Георгиева Давидкова – Стойнева. Въпросните кандидати нямали достатъчно натрупани години опит в системата.

Основната месечна заплата, предвиждана за длъжността началник на митническия пункт Гюешево, определена със заповед на директора Ваньо Танов, е между 1300 и 1600 лева.

До конкурса се стигна след като бяха разкрити куп злоупотреби на Гюешево. Срещу тримата митничари делото за подкуп продължава в Окръжен съд – Кюстендил. Тримата митнически инспектори Михаил Мартинов, Красимир Петров и Даниел Давидков са обвинени, че при всяко преминаване през ГКПП-Гюешево шофьорът на ТИР Михаил Михайлов, бил рекетиран от тях да плаща „такса“. Всяко влизане струвало на фирмите, за които карал товар Михайлов от 100 до 400 лв.

След задържането си, тримата обжалваха мерките си за неотклонение „задържане под стража“ и бяха освободени под парична гаранция от по 8 хиляди лева.

Милен Манолов е бил временно изпълняващ началник на поста, който пое от колежката си Антоанета Джонева през октомври 2013 година. Самата тя се отказа от мястото след това.

Бившият съпруг на Манолова е в системата на митниците от 1990 година. Това е вторият провален конкурс за митнически шеф на Гюешево. Крах претърпя и препитването през август миналата година. Тогава обаче Манолов се отказа от надпреварата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране