16.04.2019 | 10:42
Бизнесменът Ваклин бил стреснат от присъдата на Иванчева
Отрича да е бил употребен от спецпрокуратурата

„Не съм употребен. Разбирам тежестта на присъдата, изключително тежка е. Но законодателят така е преценил, че такива дейния – деяния срещу цялото общество, трябва да бъдат наказани със съответната строгост. Чисто човешки тези присъди стряскат и мен”, заяви бизнесменът Александър Ваклин в предаването на Нова тв  „Здравей, България”. Така той коментара 20-годишната присъда на бившата кметица на „Младост” Десислава Иванчева, срещу която подаде сигнал за корупция. Вчера бяха произнесени наказанията и на заместничката на Иванчева Биляна Петрова – 15 г. лишаване от свобода и 15 хил. лв. глоба, както и Петко Дюлгеров – 12 г. лишаване от свобода и 12 хил. лв. глоба.

„Аз изпълних своя дълг – сигнализирах и дадох възможност на институциите да работят. Случаят е превърна в медиен и политически, а той е чисто криминален. Това е нещо, за което съжалявам”, коментира още Ваклин. Според него адвокатите на обвиняемите са „впрегнали всички свои медийни и пиар похвати и приложиха невероятен натиск над обществото, за да постигнат своите цели”.

По отношение на твърденията на защитата на обвинените, че корупция е започнало да се търси в столичната община „Младост” още преди да му е поискан конкретния подкуп, бизнесменът Ваклин заяви, че това е тезата на адвокатите и той не знае дали е разследването е започнало преди неговия сигнал. „В СРС-тата ясно се вижда, че г-н Дюлгеров в деня на предаване на парите, договори с мен да му бъдат предадени допълнително пари след свършването на работата. А тези пари се вижда, че са явно неговия хонорар от другата страна”, коментира Ваклин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране