11.02.2015 | 10:48
Близнашки е сигурен, че са подслушвани протестиращи
Експремиерът засякъл на два опита за подслушване, информацията се е подавала до медиите

Нямам никакви съмнения, че са били подслушвани протестиращи, каза в сряда бившият служебен премиер Георги Близнашки. Изказванията му идват на фона на разгарящия се скандал за разработката “Червей“.

Преди ден прокуратурата съобщи, че разследва незаконна употреба на специални разузнавателни средства по отношение на автоматизирана информационна система в МВР. С това засега се опровергават изказванията на председателя на вътрешната комисия Атанас Атанасов и на вътрешния министър Веселин Вучков, че има данни за разработване на протестиращи по време на кабинета “Орешарски“. Един от силните гласове по време на тези протести беше на Георги Близнашки, който след това бе назначен за служебен премиер.

“Аз на няколко пъти констатирах, че се осъществява подслушване – за мен това не е спорен въпрос“, подчерта каза Близнашки, цитиран от агенция “Фокус“.

Според него е по-важно какво е останало като следи в архивите на съответните служби. Той допълни, че протестът е бил подложен на много сериозен натиск и не изключи възможността да се появят съответните улики.

“Нека да видим какво се е случило, защото става ясно, че не става въпрос чисто и просто за обичайното подслушване, а за нещо много по-сериозно“, смята Близнашки.

Той каза още, че е засякъл на два пъти опити за подслушване, като информацията се е подавала до медиите, за да се предизвикат скандали.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране