25.01.2020 | 13:56
Богатите у нас стават все по-богати
Българите мрънкат, че обедняват, но у нас са регистрирани 12 ролсройса, а в Австрия – три, коментира бизнесменът Красимир Стойчев

Въпреки мрънкането на голяма част от българите, че обедняват, това не се случва. Обедняването е относително, защото се вижда една разлика между богати и бедни. Това каза пред бТВ бизнесменът Красимир Стойчев.

В България миналата година са регистрирани 12 ролсройса, а в Австрия – три, заяви той в „Тази събота“.

Милиардерите по света, които наброяват 2153 души, притежават по-голямо състояние от 4,6 млрд. души, твърди ново проучване. Данните са на организацията „Оксфам“ и бяха обявени в навечерието на Световния икономически форум в Давос.

„Технологиите доведоха до огромен технически прогрес, но и до огромното разслоение между бедни и богати. Масираната експлоатация на световните ресурси доведе и до тази климатична криза“, коментира Стойчев.

„Давос днес всъщност е психотерапевт на световния елит. Те се събират, за да се потупват по рамото“, допълни той.

По думите му все по-голяма част от света се чувства изключена от управлението на световните ресурси и „чакат трохичките от трапезата“.

„В тази връзка Световният икономически форум прие тази година доста лицемерно един манифест, в който казва, че бъдещето на фирмите е да не бъдат в интерес на акционерите, а на всички участници – тоест персонал, клиенти, доставчици и т.н. Това е страшно лицемерно, защото няма механизъм, с който това да се случи“, каза още Красимир Стойчев.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Тези магистрали купиха много Ролс Ройси

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране