15.11.2019 | 11:55
Боил Банов нямало да подава оставка, а само сигнали в прокуратурата
Той знаел точно кое лице го атакува и то с "всичките му свинщини", но нямало да го каже кой е, защото били лични работи, като нещата за жените от трите му брака

Министърът на културата Боил Банов обяви, че няма да дава оставка, а само ще подава сигнали в прокуратурата. В интервю за “Тази сутрин“ по бТВ той за пореден път даде да се разбере, че той не вижда каквато и да е вина в себе си за скандалния случай с ремонта на Ларгото, в който ръководеното от същия Банов министерство на културата пропусна срока за обжалване по делото за неустойка за над 700 000 лв.

Министърът пак хвърли вината върху правната си дирекция. На въпрос, че все пак той е “шапка” все пюридически отдел Банов отговори: “Аз съм шапка, но юридическият отдел е самостоятелен, той процесуално представлява министерството, той води делата, през него преминава кореспонденцията. Това, което минава в база данни на министерство, е по документооборот, откъдето ние имаме поглед. По документооборота заведена е жалбата, с последващите действия съдът, че връща и казва с един ден е забавено. То отива в съответната дирекция правна. Оттук насетне ние нямаме документална следа. Правна дирекция самостоятелно си прави отговор до съда. И фактически в тези 7 месеца, в които ние мислим, че чакаме дело, сега разбирам отпреди няколко дена, че ние въобще не чакаме дело, а чакаме отговор на съда, че има закъснение”.

На въпрос дали е разговарял с подалия оставка директор на правната си дирекцията Банов отговори: “Той дойде да ме уведоми, аз питам как така, защо толкова месеци, защо не знаем. Тя казва ние изпуснахме срока. Служителят изпуснал срока. Абе, като е изпуснат този срок, защо не казахте веднага тогава? Изпуснат – не изпуснат, то е някаква почтеност има, изпуснато- неизпуснато да реагираме. Това е било точно в момента, когато най-големият натиск е върху мен. Жесток натиск. Нагъл. Ами, ами, ами. Седем месеца. Това, пак казвам, това не е случайно. Случва се, може някой да изпусне. В онзи момент, когато сме на топа на устата, когато аз съм притиснат до стената, и когато прокуратура има в Министерство на културата, да изпуснеш срока, това за мен е нарочен акт. Това е акт, който дава следващата капка в желанието да бъдем удавени”.

Банов обяви, че знае точно кой конкретен човек го атакува. “Да е жив и здрав този основен невероятен интелект”, каза Банов в интервюто за Би Ти Ви и добави: “Хората трябва да са наясно, че не сме глупаци и това са лични, мръсни, гадни вендети  … Знам го този човек с всичките му свинщини”.

На няколко пъти натъртен въпрос кой е този човек, Банов обяви, че не е важно кой е, а да си знаел, че го знае. На въпрос дали е казал на премиера за кое лице става дума, културният министър обясни, че имал три брака, че това били лични неща, че той знаел и за трите жени неща, но не ги разказвал.

Банов обяви и, че атаката идвала от въпросното тайнствено лице, а пък БСП и Елена Йончева, която разкри случая били просто пощенски кутии.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране