04.05.2021 | 19:12
Бойко Борисов плаши с орди от мигранти, ако не е на власт
По няколко пъти на ден, дори и на Великден, той е във Фейсбук или по медиите, атакува по всяка тема президента Румен Радев и останалите партии в Народното събрание

Натискът е страховит, нападат ни отвякъде – от Гърция и от Турция. Нека тези, които утре ще правят служебно правителство, да имат едно наум. Думите са на Бойко Борисов, който реши днес да поднови темата с нелегалните имигранти и да намекне, че само благодарение на него, няма натиск по границите ни. Лидерът на ГЕРБ вече влезе в откровена предизборна кампания. По няколко пъти на ден е във Фейсбук или по медиите, атакува по всяка тема президента Румен Радев и останалите партии в Народното събрание. Изтъква постоянно и колко много работи и как без него държавата няма да се е справила с нищо – нито с ковид кризата, нито с миграционния поток, нито с икономиката, нито с откриването на туристическия сезон.

Днес открито отправи заплаха, че България я чака сериозен мигрантски поток. По думите му по границата с Гърция и Турция са спрени над 320 опита за нелегално проникване на българска територия.

“Търсех ги граничарите, защото само за последните три дни имаме 323 предотвратени опити за нелегално навлизане по нашите граници. Казвам го за моите опоненти. Към днешна дата имаме нулева допусната нелегална миграция. С огромни усилия го постигат нашите славни граничари, за което им благодаря. Натискът е страховит, нападат ни отвсякъде – от Гърция и от Турция. Нека тези, които утре ще правят служебното правителство, да имат едно наум“, обясни Борисов.

Той неведнъж е казвал, че намаляването на миграционния натиск по границата с Турция е негова заслуга заради добрите му отношения с турския президент Реджеп Ердоган.

Малко по-късно от МВР съобщиха, че 25 мигранти от Афганистан бяха задържани тази сутрин на АМ Тракия близо до Вакарел. Мигрантите вероятно са били изоставени в района от трафиканти.

По информация на БНР, мигрантите са били забелязани да се разхождат по АМ „Тракия“ около 9 часа сутринта. На място са изпратени екипи на областната дирекция на МВР в София.

Пред полицаите те са съобщили, че са от Афганистан. Били са сами и вероятно са изоставени от трафиканти в района на магистралата. Тепърва ще се търсят преводачи, които да осъществят контакт с мъжете, сред тях има и непълнолетни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране