20.04.2019 | 16:57
Бойко Борисов заговори за военен преврат
"Абе ако има автокрация, как ще се съберете у Южен парк?"

Някой си беше позволил да ме коментира за „пълзящата диктатура“, че било бисер. Иронизирах Иво Христов заради „пълзяща автокрация“. Абе ако има автокрация, как ще се съберете у Южен парк? Как всички тези скандали няма да спират от сутрин до вечер – апартаменти, апартаменти, къща, тереса, сауна, баня? Ако няма свобода на медиите, как това ще се случва? Всички скандали излязоха по толкова явен начин и това показа, че демокрацията си работи. Каква автокрация? Пред кого автокрация?

Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на партийно събитие за „обобщение на резултатите от гражданските диалози за образование и регионално развитие“ в театър „Азарян“ в НДК.

Когато върховният главнокомандващ (Румен Радев) призовава генералитета да не стои безропотно, да слуша или да гледа, към какво ги предизвиква? Това не е ли към диктатура, ако изкараш армията или призоваваш генералитета? Имаме ги сега, на колко места, военни преврати, каза Борисов.

Направихме хубави паркове в София, за да има БСП къде да се събират. В Южния парк нямаше кой да ти каже „Добър ден“. А днеска виждам се изтъпанили там, теменужки, цветя, красота, треви, всичко подменено, алеи, похвали се лидерът на ГЕРБ.

Няма да се сравняваме с „чеверме социалистите“. Не ги обиждам, цитирам Иво Христов. Нека си спомним как тези, които сега ни се заканват в Южния парк – през глава и панически бягаха за Брюксел. Приеха си закон да ги брани от преследване, а сега излизат, говорят и ни сочат с пръст. Това са същите хора, при чието управление по света рисуваха България с черепи, защото не се строяха пътища, заяви Борисов.

Той съобщи, че за другата година са предвидени 360 млн. за увеличение на учителските заплати – с това ще бъде изпълнен ангажиментът на правителството за двойно увеличение на учителските заплати.

До края на нашия мандат АМ „Хемус“ трябва да подмине Плевен и да стигне до Белокопитово-Буховци. Парите за „Хемус“ сме ги заделили. Във вторник правим 2 първи копки. Ударно започваме Шумен-Търговище. Наредил съм Мездра-Ботевград до две-три седмици максимум да стартира. АМ „Струма“ следващият месец ще подмине Благоевград и влиза в тунела „Железница“. В рамките на следващите година – две ще стигнем до Кресна. В началото на май започваме доизграждане на оставащите 20 км до границата със Сърбия. Така работим ние, обобщи Борисов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране