14.03.2019 | 16:21
Бойко разсрочи етническия мир
Цветанов и Горанов отдавна не приемат като унижение разпорежданията за "ревизиране" на решенията и изпълняват с лекота и изобретателност заданията по поредния отбой
Милен Ганев
След като бяхме изправени пред угрозата да повторим тревожната съдба на Сърбия и Косово, ако задълженията на мюфтийството не бъдат опростени, „крехкият“ етнически мир у нас отново бе поставен на карта. Властта изчака 24 часа, както обикновено след свое спорно решение, проследи реакциите на коалиционните партньори, напусналата опозиция и социалната мрежа, и се обърна на 180 градуса.Не ми било опрощаване, най ми било разсрочване. Врътката бе изпълнена с лекота, поради придобитата рутина в това упражнение. Цветанов и Горанов отдавна не приемат като унижение разпорежданията за „ревизиране“ на решенията и изпълняват с вещина и изобретателност заданията по поредния отбой. Сякаш ни казват: Нещо ни стана и в момент на умопомрачение взехме прибързано решение, но мъдрият ни ръководител навреме ни поправи.

Като си помисли човек, нормално е да се ревизира това решение. Опрощаваш 8 милиона на мюфтийството, а мюфтията ти казва, че парите не го интересуват. Може ли такава нетактичност?! Както винаги Бойко е прав. Не е нужно да се бърза с жестовете, щом ги омаловажават.

Не може да се отрече и че премиерът ни има голям късмет. След всеки по-значим гаф на властта, съдбата праща на Борисов някакво екзотично посещение в чужбина. България се тресе от скандали, а той танцува със саби или се върти с дервиши на хиляди километри от сиротните си поданици. Ако е кисел тегли една сочна на Орешарски от летището, връща се и всичко започва отначало.

Ще попитате, ами сега какво ще стане с етническия мир? Нищо. Нали Борисов го разсрочи. Следващият път може ни „оферират“ я със съдбата на Алепо, я на Палмира, но той ще измисли нещо и ще спаси положението. Може да даде срок на вероизповеданията да докажат, че Бог съществува.И чак тогава да отваря кесията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране