19.11.2019 | 23:12
Бойковите номера от селски вечеринки
Борисов забърка кашата с болничните, и след това героично я оправи

След седмица шум и емоции около идеята първият ден от болничните да не се заплаща, напълно очаквано премиерът Бойко Борисов се появи и я отмени. Той каза, че хората са прави да не я приемат, обеща да не я „входира“ в парламента и отново засия целия в бяло.

Това е един от редовните номера, които лидерът на ГЕРБ практикува още от първия си мандат. Някои наричат този маниер „проба-грешка“, други – „ако мине номерът“, а баба ми му викаше „номера от селски вечеринки“. Без съмнение Борисов е присъствал на онзи съвет на коалиционните партньори, на който беше лансирана тази недоносена идея за болничните, за да обслужи нечии интереси. Но се скри зад гърбовете на коалиционните си партньори от „Обединени патриоти“ и собствените си министри и депутати, за да изчака каква ще е реакцията на хората. И ако тя е негативна, да се яви като спасител.

Разбира се, едва ли е останал човек, който още да се лови на тези елементарни въдици. Интересни са обаче партийните велможи, които цяла седмица късаха ризи в различни телевизионни и радио предавания да обясняват колко добро и важно е това предложение, за да се спре с фалшивите болнични, ползвани за почивки в Гърция. Те удобно подминаваха факта, че такива болнични се ползват основно от собствените им калинки, назначени в държавната администрация. Но понеже няма как да ударят само по своите, решиха да накажат всички, включително и коректните граждани в тази държава. Много важно, че така със замах се зачерква презумпцията за невинност и всички работещи българи са обявени предварително за мошеници и престъпници. Обикновено логиката е като има измами, да се ловят и наказва измамниците, само че е много по -лесно вместо да хванеш бълхата да изгориш юргана.

Сега ще ми е любопитно как финансовият министър Владислав Горанов, шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова и неизменният говорител на ГЕРБ по чувствителни теми Тома Биков ще се преметнат за няма и 24 часа и ще започнат със същия плам да защитават обратната теза, спусната им от вожда. Всъщност, колкото повече наблюдавам хората по върховете на ГЕРБ и на държавата, толкова повече се уверявам, че те са от някакъв друг, пластелинен вид. Достатъчно е само да се погледне правосъдния министър Данаил Кирилов.

Елизабет Дафинова

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране