14.04.2019 | 15:01
Борисов атакува листата на БСП, била пълна с шпиони и ченгета
Лидерът на ГЕРБ с пореден опит за замаже скандала "Апартаментгейт"

Премиерът Бойко Борисов, който изненадващо дойде по време на представянето на политическата платформа на ГЕРБ и СДС за предстоящите избори за Европейски парламент, атакува листата на БСП, която, по думите му, била „шпионин – Държавна сигурност, шпионин – Държавна сигурност“.

„Мислих да не идвам, но ви гледах и трябва да ви кажа, че ми харесахте“, заяви премиерът на влизане. И сравни с листата на опозицията.

„Има само един човек в листата, който нещо разбира от европейска политика – Деница Златева, която исках да направя министър на европредседателството. Оттам нататък е шпионин – Държавна сигурност, шпионин – Държавна сигурност“, каза Борисов. Изключването на Сергей Станишев от предварителната листа на БСП той коментира така: „Нашите опоненти вече нямат нищо общо с европейските социалисти“.

Това е пореден опит на лидера на ГЕРБ да замаже корупционния скандал с евтините апартаменти на висши функционери на партията му.

„Потокът на съзнанието“ на Борисов удари директно Елена Йончева, заявявайки: „Лесно е да се пишеш разследващ журналист, но защо не разследва когато се криеше в държавната вила? По тази логика и ние един ден като станем опозиция можем да станем разследващи журналисти“.

Премиерът нарече БСП „пропагандата на Гьобелс“, „знаейки, че една лъжа сто пъти като се повтори, става истина“. „И сега на консултативния съвет попитах – ако се крадат по 10 милиарда но година, то трябва да има откъде. Миналата година капиталните ремонти са 3 милиарда, сега 5. как е възможно да се откраднат 10 милиарда? Второ – ако приемем, че е вярно, къде в бюджета са се намалили с 10 милиарда от времето на управление на БСП с премиер Орешарски?!… Завчера още 50 мин. за медицинските сестри, къде са били тези пари в бюджета на БСП да ги видим, 57 млрд. БВП, сега е 120 млрд., контрабандата е под 5 процента. Значи те тези 10 милиарда, които са крали, искат да ни ги припишат на нас. Дори най-тежката истина за смяната на линиите по „Граф Игнатиев“ бяха по тяхно време – подмяната за 200 хиляди, пак е заради това от тяхното време – тогава трамваят дрънкаше и се чуваше чак до Централна гара“.

„Червените олигарси много добре са знаели, че като дойде ГЕРБ на власт, ще прави пътища. Затова навсякъде са изкупили земеделските земи. И в Белокопитово, и в Търговище, се разплатихме с местните земеделски олигарси. Строим към Монтана, „Струма“, Ботевград – Мездра. Друго – възстановихме в Долна Митрополия военното училище и това се приема много добре. Милиарди се дават за военна техника, трябва да има и наземна техника, и летци. Това са разкошни деца. Надявам се до края на април да го приключим и се надявам на 6 май военното училище „Георги Бенковски“ да се представи“, заяви Борисов.

„Много добре се представихте, има какво да се постигне, нанесоха ни тежък удар, сами сме си виновни, убеждавайте хората, че ще бъдем по-добри. Не обръщайте внимание, тези хора които са там и не случайно съм ви връщал към учебниците на КГБ, така трябва да се направи, че да се отврати от себе си, толкова трябва да бъде гаден и фалшив. Не случайно са възпитани в тези семейства, измислят си легендата, те си вярват, те са забравили всичко друго. БСП си вярват, че са бойци. Това е много тежък синдром. В много добро настроение съм като ви гледам“, не скри радостта си премиерът и се обърна към Мария Габриел: „Заключи сега нещо“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране