04.09.2019 | 17:40
Борисов бесен на Радев: Напочиваха се и говорят глупости
От ГЕРБ видяха в речта на президента призиви за разделение

Острото слово на президента Румен Радев пред парламента тази сутрин раздразни премиера Бойко Борисов. В речта си пред депутатите няколко пъти държавният глава коментира, че властта е неконтролируема и разкритикува Борисов, че не се отчита пред депутатите. Говори за шепа хора, които са бетонирали властта си и за това, че демокрацията продължава да бъде задушавана. Очаквано отговорът на Бойко Борисов не закъсня. Той коментира лаконично, но видимо гневно думите на държавния глава. Някои се напочиваха през август, докато ние работехме и сега да ги снимат, за да ги забележат. Сега да излязат да изговорят маса глупости, заяви Борисов пред журналисти в началото на заседанието на Министерския съвет. И добави в обичайния си стил, че „няма да си хабим енергията да им отговаряме. Да си продължават“.

От ГЕРБ традиционно разчетоха в оценките на президента опити да разделя българите, а не да ги обединява. В своята декларация по повод първия работен ден на депутатите, лидерът на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова нападна президента, че чертаел разделителни линии. Тази разделителна линия отново остави два милиона български граждани, които са гласували за това коалиционно управление, извън пределите на интересите на президентската институция, бе отговорът на Дариткова на предупрежденията на Радев, че вместо демокрация, в България има бедност и корупция.

В безсилието си, Дариткова бе цинична и намекна, че вицепрезидентът Илияна Йотова трябва да озапти Румен Радев.“Все пак Президентството има още две години, разчитам на политическия опит на г-жа Йотова, за да може да се намерят тези разумни решения, които да помогнат на този президент да остане в историята не като президента, който е бил най-негативен, който е отправял най-много заплахи за обществения мир, като президента, който е девалвирал институцията вето, а именно като президент-олицетворение на единството на нацията“, бяха думите на Дариткова.

От ГЕРБ били готови за диалог, но той трябвало да бъде „честен и почтен“. Което не важало за президентската институция. После се обърна към колегите си депутати и ги помоли да не превръщат парламента „в поле за предизборна пропаганда“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране