15.04.2019 | 0:01
Борисов е готов да „хване чук“ срещу апартаментите на ГЕРБ
Даде на кандидатите за евродепутати абсурдния съвет: „Убеждавайте хората, че ще бъдем по-добри“

Аферата „Апартаментгейт“ очевидно се отразява доста тежко на имиджа на ГЕРБ, след като премиерът Бойко Борисов публично призна, че се чувства така, сякаш иска да изпотроши жилищата на своите подчинени, които станаха повод за скандала. „Иде ми да взема един чук и – тераси, покриви, къде има – да го счупя и да приключваме, защото всеки ден ни отправят тази тема и ние не можем да се извадим от нея. А толкова добри неща се правят“, завайка се вчера Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подхвана темата по време на представянето на предизборната платформа на партията за предстоящите европейски избори. Макар че подчинените му са виновни за скандала, в който затънаха управляващите, Борисов дори не ги порица. Вместо това той продължи да развива хипотезата, която подеха самите замесени в „Апартаментгейт“, като партийния му заместник Цветан Цветанов – че властта е жертва на компроматна атака от страна на опозицията в лицето на БСП.

„Неслучайно много пъти съм ви връщал към учебниците на КГБ как се прави компромат. Така трябва да се направи, че този, който го чете, да се отврати от себе си, докато го чете – толкова трябва да бъде гаден и лъжлив!“, разгневи се Борисов. Обвиненията към партията даже обясни като своеобразно психическо разстройство на опонентите си. „Тези хора си измислят, легендират си – неслучайно са възпитани в такива семейства, – измислят си легенда като всеки разузнавач и повярват в легендата, че са такива разследващи и едни такива борци. Това е много тежък синдром“, впусна се в размишления премиерът.

Борисов предупреди своите кандидати за евродепутати, че опозицията няма да влиза с тях в дебат по същество за политики, а ще се стреми да ги въвлича в имотния скандал. „По всяка една тема показахте компетентност и няма шанс по нито една тема някой да ви надбори и да излезе с по-добър отбор. Затова съм сигурен, че ще започват и ще свършват с апартаменти и тераси. Ние шамарите си ги изядохме, уроците си ги научихме. Мисля, че всички сме наясно на какво най-много реагират хората и че това не трябва да го допускаме“, обърна се премиерът към водачите на листата.

А накрая им даде абсурдния съвет: „Убеждавайте хората, че ще бъдем по-добри“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране