04.05.2021 | 11:07
Борисов иска новият шеф на ЦИК да е от ГЕРБ
Нова порция смешки от премиера в оставка
Председателят на ЦИК трябва да е от първата политическа сила, добре приемаме – ще джуркаме топчета, за да изберем председател на ЦИК. Това заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг със здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов, която трябваше да даде последна информация за ваксините. Борисов коментира последния развой на политическите събития у нас.
„Какво е това нахалство да си приемат закони, а да не направят правителство?!“, попита той.

„Близо 300 хил. ваксини пристигнаха, трябва да ваксинирате по 30 хиляди на ден, на макс трябва да се мобилизира системата“, каза Бойко Борисов. По думите му с това приключва целият този ваксинационен план.

„Затова дойдох тук, защото това ми струва много бели коси“, допълни премиерът в оставка.

„Исках да чуя интервюта с Антоанета Стефанова по много теми как би действала. Ние се отнасяме отговорно до последната минута, докато не ни освободят. Всички знаят, че се отива на избори, а парламентът продължава да приема разни работи“, коментира Борисов.

Според него България и третата вълна на COVID-19 е приключила. Той се позова и на данни на института „Роберт Кох”, според които страната ни вече е сред тези с нисък риск за коронавирус.

„Има няколко вида риск. Ние досега бяхме в зона с държави с висок риск – Франция, Унгария, Хърватия, Словения. От тази нощ сме при нискорисковите, където са Гърция и Малта”, обясни той.

Бойко Борисов призова критиците си да погледнат с какви мерки останалите държави са на нивото на България. „Ние сме заедно с Австрия, в която от октомври има пълен локдаун. Можем да кажем, с чест, че сме приключили и третата вълна с намаляването на заболелите”, каза още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране