18.02.2020 | 1:14
Борисов изпроси ръкостискане от Радев (видео)
Лидерът на ГЕРБ сe кълне във внуците си, че не е подслушвал президента
Премиерът Бойко Борисов отиде до президента Румен Радев, за да си стиснат ръцете. Двамата са на 30-годишнината на КНСБ.
Въпреки обтегнатите им отношения през последните месеци, които ескалираха през последните дни, те стоят маса до маса на тържеството. В началото Радев не забеляза премиера, но след приятелско потупване по дланта прие жеста на Борисов.

„Прокуратурата не е място, където да се решават политическите препирни. Абсолютно е прав Гешев. Това заяви премиерът след речта си по повод 30-годишнината от създаването на КНСБ.

Борисов отхвърли обвиненията на президента Радев, че е давал указания на прокуратурата. Относно думите на президента за евентуален служебен кабинет, Борисов каза:  „Нали сме за правова държава? Кое да е страшно? Че съм строил 10 години, пречиствателни станции, магистрали, метро? Не съм подслушал Радев, не съм знаел. Няма да ме вкарат в това”, категоричен беше Борисов.

По повод честването на КНСБ, Борисов държа реч. В нея той заяви, че страната ни няма да насилва влизането в чакалнята на еврозоната. „Няма държава с евро, която да е зле или да е станала по-зле. У нас обаче има притеснение. И то е да не се вдигнат цените. Искам да кажа на хората, че няма да насилваме влизането ни в чакалнята”, заяви Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране