22.11.2019 | 16:00
Борисов: Курц в момента не е никакъв, затова пътува в икономична класа
Така премиерът отговори на обвиненията на лидера на БСП по повод сравнение в хърватски вестник

Себастиан Курц в момента не е никакъв, той не е канцлер на Австрия. Канцлерът на Германия беше с правителствен самолет, премиерът на Гърция беше с правителствен самолет, а ние щяхме да се пребием с този „Фалкон” и беше свободен само „Еърбъс””.

Така премиерът Бойко Борисов отговори в НС на обвиненията на лидера на социалистите Корнелия Нинова, че за срещата на ЕНП в Хърватия, Себастиан Курц е пътувал в икономическа класа, а нашият премиер – с правителствения самолет.

По думите на Борисов „този абсолютно ненужен самолет” е платен от правителство на БСП, съобщи Фокус. “А колко струва президентът Радев да отиде до Китай с него? Нали затова са купували от вашата партия тези самолети. Всички държави в Европа го правят. То пести време, пътуват делегации, върши се работа. Да ви покажа колко сте дребнава. Моите хора могат да излязат и да направят декларация и за заменките по ваше време”, посочи Борисов.

На 15 ноември технически проблем наложи аварийно приземяване на правителствения „Фалкон” в София. На борда беше премиерът Бойко Борисов.

Вчера хърватски вестник излезе със заглавие, че Себастиан Курц е пътувал до Загреб с икономична класа, а българският премиер – с „Еърбъс”.

Премиерът Борисов бе в парламента, за да отговаря на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова за влизането ни в Шенген. По думите й причината, за да не влезем в тази зона е корупцията на правителствата на Бойко Борисов. Според нея неприемането ни в Шенген би попречило на над 1 млн. души.

10 години танго на премиера и разпад на системите – Борисов, министър-председател на държавата ли е или управител на летен лагер за калинки в администрацията, попита Нинова.

От името на ПГ На БСП тя прочете декларация, в която се подчертава, че ни заливат скандал след скандал, една криза се потушава с друга, проблемите не се решават, а се замитат. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че премиерът е отишъл в Загреб с правителствения самолет, а Себастиен Курц в икономическа класа. “Държавната машина, с държавните символи пътува на партийно мероприятие на ЕНП. Изводите оставям на зрителите” изтъкна Нинова. “Хвалите се, че ще давате 40 лв. на пенсионерите”, каза тя и попита колко пенсии струва този полет на премиера до Загреб. “Г-н Премиер, никакви оставки по веригата надолу не могат да променят отговорността. Вие обичате народния език, той е казал, че рибата се вмирисва от главата”, допълни още Нинова.

Борисов отговори с друга поговорка –  В къщата на обесения въжето не трябва много да се размахва.

Имате възможност и право да ми искате оставката. За разлика от вас два пъти съм си давал оставката и съм напускал управлението. Два пъти, а вие излъгахте 1 млн., че ще си я подадете. След една седмица казахте: “Няма да си я дам”, коментира Борисов.

Излъгах не 1 млн. българи, а премиера Борисов и няколко бизнесмени в България, които искаха да ме отстранят като председател на партията. Искате ли поименно да ви кажа с кого и как разговаряхте да ме смените от поста председател на БСП. Искате ли да ви кажа колко пари хвърлите в този процес. Не българските граждани, гласували за БСП, а вас уважаеми и няколко бизнесмени, които си знаят в какви разговори участваха за овладяването на БСП. Останахте излъгани. Съжалявам. Няма да овладеете БСП, поне не в скоро време”, изтъкна лидерът на партията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране