12.05.2016 | 12:16
Борисов: Може и да не ми издържат нервите
АБВ в нищо важно не са ни подкрепили

След срещата си с Дейвид Камерън в Лондон Бойко Борисов коментира актуални вътрешнополитически и международни теми – за АБВ, избори, бежанци, терористи и газ. Българският премиер е в британската столица за участие в Антикорупционна среща на върха.
“Навремето Румен Петков ме направи премиер… Да не прекаляват с играта на нерви, защото може и да не ми издържат в един момент”, каза министър-председателят Бойко Борисов по повод решението на АБВ да оттегли подкрепата си за кабинета.

“Калфин е професионалист, добър човек. По всички теми сме полагали огромни усилия. Подкрепа получаваше от всички и за пенсионната реформа и не на последно място – над 220 млн. извън бюджета, от парите от контрабанда, която храни корупцията, дадохме на българските пенсионери”, отбеляза премиерът Борисов.

“Погледнато реално, АБВ в нищо важно не са ни подкрепили. Те винаги са се съревновавали с БСП кой е по-ляв. В прагматичните решения трудно са ни подкрепяли. Проблемът е, че ние научихме от медиите от пресконференцията какво са решили и аз мисля, че отдавна са го решили, защото президентските избори са им важни”, посочи още той.

“Ние сме готови за избори във всеки момент, но няма да е честно към народа, но зависим и от партньорите си. Ако патриотите и реформаторите са стабилни, и ние сме стабилни, ако не – избори”, допълни той. Борисов обаче коментира, че нови избори са “рай за контрабандистите, за корупцията и за всички олигархични кръгове“.

В разговорите си “на четири очи” Бойко Борисов и премиерът на Великобритания Дейвид Камерън обсъдиха темата за бежанците. “Говорихме за процесите, които текат между ЕК, ЕП и Турция, за състоянието на нашата граница”, заяви премиерът Борисов след срещата си с Камерън, цитиран от пресслужбата на Министерски съвет.

В коментар по повод публикации в белгийски медии за терорист, спрян на българската граница, премиерът посочи, че службите на двете страни работят изключително добре, а страната ни разчита на подкрепа и от Великобритания, и от други държави, особено с техника.

Министър-председателят допълни, че последната година и половина правителството и държавата са съсредоточени в борбата с контрабандата и финансовите резултати го доказват.
“Далеч съм от мисълта, че сме изкоренили всичко и това е максимумът, но при всички случаи се толерира от нашите партньори, че правителството има воля да го прави”, каза премиерът по отношение на борбата с корупцията. Друга обсъдена тема на срещата е енергийната диверсификация в Европа. “Ние много активно работим за подкрепа на газовия хъб “Балкан”, полагаме усилия, страната ни може да стане газов разпределител и премиерът Камерън е наш помощник, за да можем да привлечем големи компании”, допълни Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране