06.03.2020 | 11:49
Борисов на косъм да хвърли оставка
На премиера и лидер на ГЕРБ му писнало от скандалите във властта

Премиерът Бойко Борисов наскоро е бил готов да подаде оставка като министър-председател за трети път. „Бойко на два-три пъти аха да хвърли кърпата отново, едва са го удържали“, разказаха народни представители пред Лупа.бг.

Премиерът бил изключително изнервен от постоянните атаки към него и непрестанния разнобой с политическите му партньори. Всичко това, на фона на напечената геополитическа обстановка, тотално го изкарвало от равновесие. Депутатите от ГЕРБ не посмяха да признаят за тази опасност, но коалиционният партньор на Бойко Борисов – Валери Симеонов, не отрече. „Питайте Борисов по този въпрос. Аз нито потвърждавам, нито отричам“, лаконичен беше Симеонов.

В ДПС пък не вярват Борисов да „слезе доброволно от влака” за трети път, защото имал фикс идея този път да изкара пълен мандат. А и без премиерския имунитет рискувал проблеми с правосъдието.  Освен това лидерът на ГЕРБ не искал да бъде в слаба позиция точно в момента, когато бившият му заместник Цветан Цветанов се стяга за нова партия, която цели да отцепи съществен електорат от ГЕРБ.

Самият Цветанов вчера в прав текст каза по БНР, че има много хората, които желаят да се направи нов политически проект. „В срещите, които правя ежедневно, има хора, които казват, че трябва да се направи политически проект, защото център-дясно избирателят не е представен политически“, подчерта той.

5 коментара

  1. Тоя каза:

    Три пъти за щастие.

  2. ТОДОР каза:

    ДА ПРАВИСАА СЕСТРИТЕ

  3. Анонимен каза:

    Ано си беше Борисов изпълнявал предизборната програма на ГЕРБ, нямаше да има скандали и кризи.Всеки път ГЕРБ е със същата си програма номера им минава,и всеки път хората са излъгани и много малко е направено по програмата.От 11 години ГЕРБ прави реформи,електронни правителства и повдигад доходите на народа, от 11 години няма нищо направено освен окрадени и некачествени пътища.
    Доходите на висшите членове на ГЕРБ са вдиганти западен стандарт на живот, а на народа минимално. Вземат ли власта ГЕРБ напълно забравят обещания и програми, стават мързеливи и най вече крадливи, следват криза след криза и скандал след скандал в резултат на тяхното бездействие. И след това обвиняват Президента или другите партии че били против тях и ги спъвали, е спъването си техен собствен проблем. Ако имаше реформа на здравеоипазването сестрите няма втори път да протестират и са по прозорците, а от миналия път на протестите какви действия има от правителството за справяне с проблема, освен празни обешания за сестрите.

  4. ваньо каза:

    Точно Цв.Цв. ще представя непредставените от център-дясно!!! Абе, крадльо, малко ли ти беше резилът да те развяват с шестте ти апартамента и с придобивките ти , надхвърлящи в пъти законните ти доходи?! На кого разчиташ?! На късата памет?! Неее, в твоя случай нищо не е забравено и нищо не е простено! Знаем, че американците те крепят…те все боклуци, като тях си харесват…ама ще ти се наложи да си внесеш американци, та белким те подкрепят! Номерът ти няма да мине! Знаем, че си спец в краденето и фалшифицирането, но много ще ти е трудно и не се излагай повече! Пък Боко…си знае, че е пътник и скоро ще се изправи пред изпита на съдбата.

  5. ПЕНСИОНЕР каза:

    Втори ден МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ висят по прозорците на парламента и никой не намери сили да излезе и да ги подкрепим Момента е назрял

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране