23.04.2021 | 8:57
Борисов нареди на Митов да върне мандата за правителство
Премиерът в отавка със серия лъжи за новото мнозинство

ГЕРБ призна пълния си провал с опита си да състави правителство. След като всички поканени политически сили – „Демократична България“ и „Има такъв народ“, отказаха изобщо да преговарят по въпроса, Бойко Борисов нареди на кандидат-премиера Даниел Митов да върне мандата.

Борисов дръпна половинчасов монолог, а нито един от присъстващите ГЕРБери на срещата не посмя да вземе думата. Той засипа новата власт с куп откровени лъжи и неверни твърдения.

„Най-лесно е да откажеш разговор и среща, защото обратното изисква да обясняваш аргументи. Приемам решението на комисията да върнем мандата“, обяви във фейсбук страницата си

„На българските граждани показахме как би изглеждал наш кабинет в такава революционна обстановка. Видя се и те какви са – веднага се качиха на мерцедесите. Видях, че първите решения бяха да си върнат заплатите над 10 000. Видях как се върна гласуването с чужди карти, и то „Има такъв народ“, коментира Борисов. Решенията, които бяха взети вчера при гласуването на временен правилник на НС, бяха в обратна посока – -ограничиха се допълнителните възнаграждения на депутатите, а ползването на служебни автомобили и правото на покриване на транспортни разходи бе ограничено. Предложението, зад което бе видяно връщане на партийните номади и възможност за гласуване с чужди карти, пък не е на „Има такъв народ“, а на „Изправи се. Мутри вън!“, не бе прието при гласуването в зала.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране