13.11.2020 | 17:37
Борисов нарежда на лекари колко време да лекуват ковид пациентите
Кметът на Пловдив се появи на входа на болницата, с маска, ръкавици и предпазно престилка

Бойко Борисов, след като преболедува коронавируса, вече дава съвети на докторите по колко дни да лекуват пациенти в болница. Премиерът днес стигна с джипката до Пловдив и реши да посети кмета Здравко Димитров, който е хоспитализиран с ковид от две седмици. Той постъпи в „Пълмед“ на 31 октомври след седмица домашно лечение.

Кметът се появи на входа на болницата, с маска, ръкавици и предпазно престилка, а пред стълбите застана Борисов. Разпита го как е махна с ръка към лекаря: „Пускай го да си ходи, за идва друг болен!“. После продължи да разкрива своите познания за вируса. Трудно било, зор било, ама и той си го изкарал у дома. По два-три дни трябвало да стоят болните и после да се долекуват вкъщи, „иначе психясват“, е тезата на премиера.

От разменените реплики между него и Здравко Димитров стана ясно, че още днес „Първа градска болница“ в Пловдив ще бъде преобразувана изцяло в ковид болница. Борисов бе доволен от докладваното: „Да знаят хората къде да ходят!“.

„Ковид-19 иска спокойствие, днес ми е трети ден, четвърти отрицателен, толкова му се радвам“, похвали се Борисов.

И отново разясни как всички здрави трябва бързо да се връщат на работа:“Благодарение на такива като вас, само България върви добре. И ако се стегнем, не се уплашим, нашите герои лекарите връщат по 1000 души на ден на работа. Всички сме минали вече ковида, защо е този зор да затваряме? Нужно ли е да затваряме? Хората, които работят тук да получават високи заплати, догодина пак да напишат, че България е добър пример. Сега ние сме на първата линия“.

Преди това премиерът посети КЦМ в Пловдив. Заедно с него бе икономическият министър Лъчезар Борисов.

Директора на предприятието разведе гостите и показа технологията на проиозводство. Каза, че тя е уникалнта за света.Борисов се възхити: „4000 миньори работят на мините и всичко работи на макс, на износ. Може ли да минем по-близо, за да се види по-добре“, ахна премиерът. „Тук работна ръка колкото искаш“, отбеляза министър-председателят. Директорът на КЦМ обаче му сподели, че вече се срещат трудности в намирането на работна ръка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране