30.06.2020 | 19:45
Борисов не просто е изнудван със записи, а е „на трупчета“ в прокуратурата
Част от записите на Борисов звучали "автентично". Да, и то - всяка част, пише Христо Иванов

Част от записите на Борисов звучали „автентично“. Да, и то – всяка част.  По простата причина, че всяка част от това потресаващо съдържание ние го живеем:

– всеобщото опростачване, превърнато в единствената реална идеология на ГЕРБ, под лозунга „лесно е да си прост“ (справка излиянията на Рашидов, шеф на комисията по култура и медии);
– сговарянето между „разделените“ власти за общи „удари“ (и взаимното гарантиране на безнаказаност);

– превръщането на наглата лъжа в основна властова технология (Гешев, който се „прави на идиот“, отношението към чуждестранни лидери);
– директният натиск срещу всеки източник на възможна подкрепа за политическа алтернатива;

– подчиняването на медиите…
Кое от това е новина или има нужда от експертиза, за да се установи неговата реалност?

Същото е и със снимките впрочем. След установяването на факта, че са правени в различни моменти в продължение на месеци, просто не остана разумно обяснение, как няколко пъти някой е внасял огромни суми в злато и евро плюс пистолетв строго охраняваната вила и спалня на премиера, аранжирал е всичко, снимал е и е изнасял. При наличието на точно време на правене на снимките, ако имаше някакво просто обяснение и някой лесен за посочване – това отдавна да се е случило. Мълчанието все повече налага като единствено оставащо обяснение: автентични са.
В нормални обстоятелства всичко това щеше да бъде изяснено от прокуратурата и вече щяхме да имаме всички отговори. Но в реалността от снимките и записите, в която живеем, прокуратурата е „вътре“. И то с два крака. Вътре е, защото Гешев е лично заинтересован от изхода на тази проверка: ако се докаже, че е участвал заедно с премиера в планиране кой как да бъде „ударен“ и да „изгори“, той трябва да бъде уволнен от ВСС. Тутакси! И вътре е, защото тези снимки и записи вероятно са част от „преговори“ в задкулисието и са форма на изнудване на премиера. Вместо с едно бързо и независимо разследване прокуратурата да ликвидира положението, в което изпълнителната власт се оглавява от тежко уязвима фигура,

Гешев изчаква резултатите от пазарлъка и задачите по тяхното реализиране,
които ще му бъдат възложени. Т.е. премиерът не просто е уязвим от хората, които пускат тези записи и снимки, но е „на трупчета“ в прокуратурата по отношение на всички инкриминиращи обстоятелства, които лъснаха в последните седмици.

И докато тече този пазарлък, нас ни правят на идиоти с евтини пропагандни трикове. Точно както е описано в първия запис.
Решението е едно: в парламента трябва да има политическа сила, която да нарича нещата с имената им, да привиква Гешев, за да му търси сметка и да настоява за реална реформа на прокуратурата. На политическата сцена сред всички парламентарни и извънпарламентарни герои, леви и десни идеолози, нови и стари харизматици, борци с несправедливостта, патриотични бараби и прочие няма нито един кандидат за тази роля. Всички ги е шубе.

Единствено „Демократична България“ е създадена и готова за това. Идват избори…

Христо Иванов, „Фейсбук“
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране