23.10.2019 | 13:24
Борисов одържавява разпространението и продажбата на вестници и списания
"Български пощи" поема разпространението

В началото на правителственото заседание днес премиерът Бойко Борисов съобщи, че е много загрижен за свободата на словото в България. Затова предлага вестниците и списанията да не се разпространяват от частници, а само „Български пощи“ да отговарят за това.

Борисов не спомена кои са  частниците, но не е тайна, че Делян Пеевски държи огромния дял от разпространението на печатните издания в цялата страна плюс будките „Lafka“.  Състоянието на „Български пощи“  е лошо, правителството вече прие стратегия, според която се закриват клонове в малки населени места  и ще има пунктове, които ще работя само по няколко часа на ден.

Борисов обаче направи революционното си изказване, коментирайки  в опит да коментира посещението на водещи фигури от организацията „Репортери без граници“ у нас миналата седмица. Те се срещнаха с президента Румен Радев и изтъкнаха, че медийната свобода у нас в момента е на едно от най-ниските си равнища.

“От „Репортери без граници“ трябва да знаят, че беше Европейският съвет и нямах физическата възможност да се видя с тях. Внимателно слушах това, което са казали и смятам, че единственото нещо, което държавата може да направи в подкрепа на свободата на словото е да не оставяме частници да  правят разпространението, продължи Борисов. „Български пощи“ са 100 % държавни, имат достъп до всички обществени места, така че гарантираме, че всяко издание ще иде там, където трябва. Надявам се точка Б4 да бъде приета днес”, заяви той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране