19.01.2015 | 19:03
Борисов осъди Сидеров за 50 000 лева
Обезщетението е заради твърдението, че с правителствен самолет Борисов и Цветанов са изнасяли пари за Ливан

Премиерът Бойко Борисов осъди лидера на “Атака” Волен Сидеров да му заплати общо 50 000 лева за клевета, реши Софийският градски съд. Това става ясно от съобщение на съда.

На 15 януари СГС със съдия докладчик Асен Воденичаров осъжда Сидеров да плати на Борисов 25 000 лева, представляващи обезщетение за неимуществени вреди. Те са настъпили след интервю, в което Сидеров казва: „Има сериозни данни, че точно с тези самолети, както и с военни, са изнасяни огромни количества пари, в кеш – въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица – Пашата, Каратиста и други”.

На същото правно основание лидерът на “Атака” трябва да плати на премиера други 25 000 лева за изявление от 6 юни 2013 г., дадено в кулоарите на Народното събрание. В него той казва: „С тези самолети включително са изнасяни пари в чужбина от управляващите. С правителствения самолет и с военни самолети по мои данни са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарани в офшорни сметки. Това са пари, както се сещате, не на портиера в Министерски съвет, а на първите управляващи. Знам само, че посоката е Ливан, откъдето вече могат да се вкарат във всякакви офшорни сметки”.

Решението подлежи обжалване пред ВАС в двуседмичен срок от съобщението до страните, че е изготвено.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране