03.02.2019 | 14:55
Борисов откри надлез в Стара Загора, „изми си ръцете“ за Банов
Показваме това, което сме направили, не се вкарвам в темата за Банов
В Стара Загора откриха предсрочно цялостно реконструирания надлез на бул. “Патриарх Евтимий” над жп линията. Сред официалните гости на церемонията беше и премиерът Бойко Борисов.Съоръжението е ключово за града, защото свързва центъра с индустриалната зона. След реконстукцията има възможност и за връзка с детелината на автомагистрала „Тракия”. Трасето е с обща дължина 550 метра. Проектът включва още изграждането на Система за управление на градския транспорт, въвеждане на Автоматизирана система за таксуване и Рехабилитация на ремонтното хале на тролейбусно депо.

„Надлезът беше много важен проблем, сега трафикът ще бъде облекчен. Ще решим част от проблемите и със задръстванията. Направихме и две кръгови движения. На моста ще има е велоалея. Благодаря на Бойко Борисов, че държавата ни съдейства. Всичко това е благодарение на европейските средства“, заяви кметът на Стара Загора.

„Всичко, което обещахме – го изпълнихме. Нашата политика винаги е била да показваме това, което сме направили. Вие, старозагорци помните мостът какъв беше, Аязмото помните как беше, новият парк знаете какво беше. 80 блокове виждате – саниран до саниран. Моят призив по принцип към политиците е, ако могат, да си мерят всички повече думите. Ако тази конфронтация не се спре, тя ще пречи на всеки един, който победи на изборите. Така че аз не се вкарвам изобщо в тази тема (визирайки темата „Ало, Банов съм“). Хората очакват всеки ден да им се дават нови и нови неща, които да ползват – училища, детски градини, инфраструктура, култура и всичко останало. Оставям на другите – който иска да се заяжда, да прави компромати – ние всички избори сме ги минали в такава ситуация. Плащат на 50 души, излизат, викат, но нека да покажат те какво са направили през годините“, изтъкна министър-председателят, цитиран от Агенция „Фокус“.

Стара Загора / България

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране