11.07.2024 | 9:31
Борисов отрече Пеевски да е станал силен заради него: „Не ми говори глупости!“
Вождът на ГЕРБ Отказа да коментира конфликта в ДПС

„Не ми говори глупости, колега!“ Така реагира Бойко Борисов след коментар на репортера на Клуб Z Лъчезар Лисицов, че Делян Пеевски е станал силен по време на неговите управления на държавата. Лидерът на ГЕРБ говори пред журналисти в Народното събрание тази сутрин.

Той отказа да коментира ситуацията на конфликта между Ахмед Доган и Делян Пеевски в ДПС. Това била друга партия.  Според него ДПС не е участвала в „сглобката“, както бе наречено управлението по време на предишния парламент.

Бойко Борисов подчерта, че вътрешни конфликти има и в другите партии: “И във “Величие” има, и в БСП отстраниха лидера… Ние си гледаме ГЕРБ. Колкото по-зле са другите партии, толкова по-добре за нас. То и в ПП-ДБ е същата работа – виждате, че три-четири дена аз не мога да разбера що е то техническо правителство, експертно правителство, коалиционно правителство, сглобка – правителство. Те само чакат някой да се изкаже, за да си повтарят едно и също.”

“А що се касае ДПС, още преди три месеца ние заявихме, че коалиция с ДПС ГЕРБ няма да прави. Тогава чувахме какво ли не глупости от анализатори, политолози, социолози и всякакви, които обясняват какво мисля аз. И преговорите доказаха по безспорен начин, че нито поискахме подкрепа от ДПС, нито дадохме подкрепа за ДПС. Официално, ясно и точно. Така че по тази тема – към съответно отговорните хора!”

Лидерът на ГЕРБ се ядоса след въпрос как би се отразило на преговорите за правителство, ако Делян Пеевски бъде отстранен от ДПС:  “Ама вие просто или не искате да ме слушате, или това, което ви карат да ме питате, просто… Но заради уважението, което изпитвам лично към Вас (репортерка на Nova), ще споделя, че в своята история ГЕРБ и както колежката ви каза, възходът на ГЕРБ тръгна от битката с БСП и ДПС. Има ли от “24 часа” някой журналисти тук? Даже понеже за рождения ми ден ми направиха един много мил подарък – заглавия от вестници от тези години. Там пише “ГЕРБ разгроми БСП и Доган заедно”, “ГЕРБ победи БСП и ДПС заедно” и то с 60-70 и колко процента. Така че – кой? Ние сме го казали отдавна. Без ДПС! Ясно и точно. И единствените, които сме държали на този принцип. Да, винаги сме ги ужавали. Винаги съм се отнасял с уважение към тях – като към всеки един лидер и всяка една партия.”

Репортерка напомни, че Борисов не е казвал “без ДПС”, а “без само с ДПС”.  “Да, разбира се”, отвърна лидерът на ГЕРБ.  Попитан за “сглобката” той обвини ПП-ДБ, че вкарали ДПС в разговорите заради желанието им да съберат 160 гласа за промените в Конституцията.

“И затова впоследствие винаги проявявах раздразнение – тук сте права, когато само ГЕРБ и ДПС споменаваха. Всъщност те (ПП-ДБ – б.а.) го доведоха на масата”, обясни Бойко Борисов.

Репортерка се опита да зададе въпрос за евентуалното премахване на Пеевски от ДПС, но лидерът на ГЕРБ побърза да я прекъсне:

“Това не ме интересува, госпожо! Питайте ме нещо за ГЕРБ”. И все пак тя повтори въпроса си – ако Пеевски бъде отстранен, това ще направи ли ДПС приемлив партньор за самостоятелна коалиция с ГЕРБ.

“Искате да кажете да отида вече на лятната резиденция да се договарям за коалиция? Аз не съм като вас! Благодаря”, заяви Борисов и си тръгна

Репликата “не ми говори глупости” той изговори секунди след това, извън камерите, но пред диктофона на репортера на Клуб Z в кулоара до пленарната зала, където той се шмугна, за да се отърве от допълнителни въпроси.

1 коментар

  1. Адам каза:

    СелскиО идиот от Банкя е вече за старчески дом…..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране