29.11.2019 | 17:22
Борисов пак поиска оставката на Бисер Петков
Премиерът счита, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания

Министър-председателят Бойко Борисов поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Министър-председателят Борисов счита, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания.

ова е шестият министър, който подава оставка от 2017-та година насам, когато заработи третият кабинет на Бойко Борисов.

Редица скандали избухнаха в социалната сфера през последните седмици. Те са свързани с изплащането на болничните, с пенсионната реформа и със стратегията за детето.

Бисер Петков подава оставка за втори път. Първия бе отхвърлена от премиера Бойко Борисов, но днес тя бе приета.

От правителството през 2018 г. си тръгна вицепремиерът по демографската политика Валери Симеонов, след като в продължение на месец срещу него протестираха майки на деца с увреждания, които той нарече „кресливи жени, които спекулират с децата си“. Покрай протестите на майките по искане на министър-председателя оставка подаде и Бисер Петков. Официалният повод беше невъзможността да овладее създалото се напрежение около исканията на протестиращите.

Родителите обаче защитиха социалния министър и обявиха, че са работили конструктивно с него по законовите промени за облекчаване на положението на децата им. Затова Бойко Борисов преосмисли решението и върна Бисер Петков в правителството.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране