16.09.2020 | 12:51
Борисов пак съобщи новината за 50-те лева за пенсионерите
За трети пореден път премиерът се хвали с отпуснатите мижави пари за хората от третата възраст
Премиерът Бойко Борисов за трети пореден месец съобщава вече старата новина за надбавките на пенсионерите. Отново във „Фейсбук“ той обяви, че възрастните хора у нас ще получат последният транш от 50 лева помощи към пенсиите си.

Припомняме, че преди три месеца Борисов обяви, че възрастните хора ще бъдат подпомогнати със 150 лева надбавки, които ще бъдат разпределени в три месеца. Откакто това стана ясно обаче, всеки месец Борисов се хвали в профила си в социалните мрежи и съобщава новината като нещо ново.

Ето и какво написа министър-председателят:

“Всеки един български пенсионер за трети пореден месец ще получи добавка от 50 лева към пенсията си за октомври. Това обещахме и изпълняваме ангажимента си. Тази помощ във времето на пандемия от COVID-19 ще достигне до всички 2 119 256 пенсионери у нас, за което правителството днес отпусна допълнителни 105 962 800 лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Независимо от трудностите, пред които ни изправи COVID-19, от 1 юли т.г. с 6,7% увеличихме всички пенсии. По време на извънредното положение десетки хиляди пенсионери се възползваха от подкрепата за безплатен топъл обяд, социален патронаж и много други социални услуги за облекчаване и подобряване на живота на възрастните хора. Голяма част от тези дейности продължават да се реализират и до края на годината.

Защото осигуряването на достойни старини на нашите майки и бащи винаги са били първостепенен и неотменен приоритет на правителството. Продължаваме активно да работим за нови и нови мерки в подкрепа на пенсионерите”.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране