18.04.2016 | 19:19
Борисов: Пеевски си отиде, напуска страната
Премиерът посочи, че депутатът от ДПС е най-удобната дъвка и се зачуди с кого ще се занимават медиите, след оттеглянето му

Пеевски си отиде, Пеевски напуска страната и много скоро вече няма да е дъвка, каза днес премиерът Бойко Борисов в интервю за БиТиВи. Изявлението му беше в отговор на въпрос, дали питането “Кого вижда в огледалото”, зададено на дискусия с българи в Лондон, го е накарало да спре обществените поръчки.

Борисов обяви, че решението да спре поръчките го е бил взел преди това, но въпросът дали не вижда Пеевски в огледалото го е жегнал. Премиерът посочи, че депутатът от ДПС е най-удобната дъвка и се зачуди с кого ще се занимават медиите, след оттеглянето му.

След като започна спирането на обществени поръчки за фирми, свързвани с Пеевски – депутатът постепенно обяви оттеглянето си от няколко големи компании, в които през последната година присъстваше официално – “Булгартабак”, отказ от покупка на “Химко” – Враца, телевизия “Канал 3” и обяви, че няма да прави бизнес в България, защото това пречело на фирмите и на партньорите му.

От средата на февруари Пеевски не е ходил на работа в парламента, като според проверката на “Дневник” той е “извинил” отсъствията си т.е. имал е основателни причини за отсъствие. Слухове, че депутатът от ДПС ще напуска България имаше няколко пъти през последните години, като обикновено се твърдеше, че той ще се премести да живее в страна в арабския свят.

Попитан на кого е дал “Булгартабак”, Борисов обяви: “За “Булгатабак” се обърнете към “Ситибанк”, тя консултира Агенцията за приватизация за сделката. Единственото ми условие беше сделката да е за над 200 млн за двете фабрики. С над 200 млн лв ще направим три фабрики, ако искаме”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране