21.01.2021 | 10:22
Борисов подари на Вучич картина от строежа на „Турски поток“
Той направил това чрез посетилия България сръбски външен министър

Премиерът Бойко Борисов е връчил на посетилия София сръбски външен министър Никола Селакович дар за президента на западната ни съседка Александър Вучич, пише белградският ежедневник „Новости“, цитиран от Агенция Фокус. Сръбското издание посочва, че става въпрос за картина, запечатваща момента от откриването на работата по строежа на газопровода „Балкански поток“ и пуска снимка.

„Новости“  отбелязва, че Селакович е разговарял с Борисов за политическото, инфраструктурното и икономическото сътрудничество между двете страни, но и за мерките, предприети в борбата срещу вируса Covid-19.

На срещата на първия дипломат на Белград с българската му колега Екатерина Захариева, отбелязва „Новости“, двамата са констатирали, че отличните лични отношения между сръбския президент и българския министър-председател са от голямо значение за двустранното сътрудничество между двете страни, което трябва да се засили чрез политически диалог на ниво външни министри.

Първото, което е направил сръбският министър след пристигането си е било да посети храма Света Неделя, където се е поклонил пред мощите на Светия цар Милутин и е разговарял с генералния секретар на Синода на Българската православна църква епископ Герасим.

Следобед той се срещна и с президента на България Румен Радев, отбелязва изданието. Това е първото официално двустранно посещение на ниво външни министри от 2014 г. насам.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране