18.10.2020 | 12:47
Борисов погали крава и се възхити от голям трактор…
"Представи си онези хора... на времето... Белчо и Сивушка... как са орали браздата?"

Премиерът Бойко Борисов посети кравеферма заедно с министрите на земеделието и финансите Десислава Танева и Кирил Ананиев, както и зам.-регионалния министър Николай Нанков. Премиерът се похвали на живо във Фейсбук, че 70 млн. лв. са изплатени на фермите по извънредна мярка за подпомагане заради Covid-19.

Той се възхити от модерната техника, която се използва в земеделското стопанство. „Това ли са тракторите? По-голям е отколкото от мен !“, отбеляза министър-председателят и продължи: „Представи си онези хора… на времето… Белчо и Сивушка… как са орали браздата?“

Фермерът от своя страна разказа, че обработва 15 хил. декара и отглежда 400 крави за месо и мляко. „Понеже Деси от вчера ми казва, че 106 млн. са отишли за подпомагане на селското стопанство…“, попита го премиерът, на което министър Танева уточни: „Той има 9000 лв., преведени по мярка Covid по Програмата за развитие на селските райони“. Никой освен фермера не беше сложил предпазна маска. Всъщност земеделците отчитат, че изплащането на въпросните помощи много се е забавило, трябвало да стане още през юни.

Министрите продължиха да отчитат на глас как са подкрепили земеделските стопани, докато Борисов използва случая да погали една крава. „Ето това е приказката – на бодлива крава бог рога не дава. Вижте как са и ги отр’езали рогата“, засмя се премиерът. След това накара финансовия министър Кирил Ананиев отново да каже колко милиона ще бъдат отпуснати за подпомагане на социално слаби семейства с памперси, храна и др.

Бойко Борисов не пропусна да се похвали и колко пари правителството осигурява за строителство и ремонт на манастири. „Сега ще кажат, че сме се разбрали да се облечем в жълто“, пошегува се той с Десислава Танева, която също беше в жълта блуза.  „Аз имам три любими ризи и си ги сменям. Написали, че ходя с една и съща риза или пускам стари снимки. Аз имам три и си ги сменям, защото са ми удобни, меки, памучни“, обясни премиерът, след което живото излъчване беше спряно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране