22.03.2016 | 0:01
Борисов призна за разговор с Давутоглу за управление с ДПС
Борисов призна за разговор с Давутоглу за управление с ДПС

Докато Делян Пеевски е в ДПС, няма как ДПС и ГЕРБ да бъдат заедно на власт. Това бил отговорил Бойко Борисов на Ахмет Давутоглу, който споделил, че мечтае да види ГЕРБ и ДПС да управляват заедно. Това разказа в дълго телевизионно интервю Борисов. Той призна, че се е срещнал с турския премиер на 15 декември в София, а Лютви Местан е играл ролята на преводач.

Борисов смята, че в обществото се създало отношение към Пеевски, което го превръща в “препъникамък, а не че има друг проблем”. “Нищо не му е. Какво да му е?!”, каза Борисов.

Сред телевизионните откровения на премиера прозвуча също, че на срещата с българите в Лондон той не бил направил връзка между Пеевски и контрабандата, тогава имало “буря от въпроси”, но тук се бил чул само този. Той допълни, че с Давутоглу и с турските служби неведнъж коментирали, а и те прекрасно знаели, че от България за Турция контрабанда не се прави. По думите му, когато се разбрало, че Турция забранява на Делян Пеевски и на Ахмед Доган да влизат в страната, турски медии обвързали решението с контрабандата на български цигари. Миналата седмица “Булгартабак” обяви, че спира износа си за Близкия изток.

По темата за спрените обществени поръчки Борисов обясни, че зададеният въпрос на срещата с българи в Лондон дали като се погледне в огледалото, вижда Пеевски, бил капката, която преляла. Заради съмненията в спрените обществени поръчки ще има наказани служители и даже щяла да бъде закрита “поне една агенция”, обеща той.

Борисов каза, че засега смени на министри не се предвиждат. По повод недоволството на ГЕРБ от поведението на ДСБ той обяви, че днес ще се види с депутатите си. Министърът на отбраната Николай Ненчев не го дразнел, но той дразнел по дребни теми ГЕРБ, а депутатите на партията били подкрепили всичките му закони. “Има пари за самолети, двигатели и др. А той отива и ги дразни”, каза премиерът заради репликата на Ненчев на конференцията на ДСБ, че е техен министър. Борисов защити и здравния министър Петър Москов и предлаганата от него система за вземане на пръстови отпечатъци при престой в болница.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране